Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól

Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól
Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendhagyó mákos csiga Lakatos Márk tolmácsolásában.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük a sóval és összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt, egy picit hagyjuk állni, és hozzákeverjük a tojást is.
  2. A robotgépben elkezdjük összedolgozni a tésztát a dagasztófej segítségével. Amikor a tejes keverékkel kezd összeállni a tészta, kockánként hozzáadagoljuk a vajat és egy pici löttyintés Unicum Szilvát. Hagyjuk, hogy a gép dolgozzon 6-7 percig. Kivesszük a tésztát, és egy kelesztőtálban hagyjuk, hogy duplájára dagadjon.
  3. Közben elkészítjük a mákos tölteléket. Az aszalt szilvákat kicsi darabokra vágjuk. A mákot egyszerűen összekeverjük az olvasztott vajjal, cukorral, Unicum Szilvával és az aszaltszilva-darabokkal. A marcipánt a tojásokkal dolgozzuk össze, majd összeforgatjuk a mákos keverékkel. Ha van valamilyen savanykás lekvár, akár a kedvencünk, abból is tehetünk hozzá.
  4. Amikor a tésztánk megkelt, kettészedjük és kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra egy kilisztezett felületen. A fele töltelékkel megkenjük a tésztát, és szorosan feltekerjük. Ezt a műveletet megismételjük a másik darab tésztánkkal is.
  5. Egy magasabb falú sütőformát kivajazunk. A tekercseket elkezdjük felvágni 3 cm darabokra, és a kivajazott formába, viszonylag szorosan egymás mellé rakjuk.
  6. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tekercseket hagyjuk meleg helyen kelni még egy 15-20 percig majd a sütőben kb. 40 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük.
  7. A sodóhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat 40 g cukorral kikeverjük egy keverőtálban. A tejet és a tejszínt egy csipet sóval, 40 g cukorral és a vanília kikapart magjaival feltesszük egy lábasban és felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáöntjük a tojásokhoz. Visszaöntjük a lábasba, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákoscsiga-torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1297
finomliszt 500 g
tej 250 ml
cukor 80 g
instant élesztő 7 g
tojás 1 db
vaj 80 g
1 csipet
unicum 5 ml
mák 200 g
cukor 100 g
aszalt szilva 10 dkg
marcipán 200 g
unicum 30 ml
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
vaj 100 g
tojássárgája 5 db
tej 150 ml
habtejszín 150 ml
vanília 1 db
cukor 80 g
1 csipet