r
Nosalty Logó

Birslekváros Ferdinánd tekercs

ptundi66
Birslekváros Ferdinánd tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lekvár

Tekercs

Mascarponés krém

765
Kalória
11.3g
Fehérje
94.8g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
145.8g
Víz
127.4g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
22.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lekvár

Tekercs

Mascarponés krém

Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lekvár

Tekercs

Mascarponés krém

Összesen 4589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lekvár

Tekercs

Mascarponés krém

Összesen 179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    1761 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    569 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    875 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 4589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Lekvár

  1. A gyümölcsöket megpucoljuk, magházukat kivesszük és kisebb darabokra vágva, egy jénai tálban lefedve, mikrózzuk maximumon kb. 20 percig, hogy puha legyen. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Tekercs

  1. A langyos, vaníliás tejben keverjük el az élesztőt és két evőkanál lisztet, és tegyük meleg helyre felfutni. A többi lisztet keverjük el a sóval és szitáljuk át. A felfuttatott élesztőbe keverjük el a tojássárgákat, az olajat és a rumot.
  2. Dagasszunk belőle jó rugalmas tésztát. Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkre. Meleg helyen kelesszük duplájára. Szilikonlapon kézzel húzzuk szét téglalap alakúra. Kenjük meg olvasztott vajjal és terítsük szét a kihűlt lekvárt, szórjuk meg csokidarabokkal. Tekerjük fel és kb. 5cm vastag szeletekre daraboljuk fel.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük el egymástól 1-2 centiméteres távolságra. Hagyjuk kb. 45 percig ismét kelni. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra-ra.
  4. A maradék olvasztott vajjal kenjük meg és süssük kb. 30 percig aranybarnára.

Mascarponés krém

  1. Közben keverjük össze a krém összetevőit. Még forrón kenjük a tetejére a krémet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek