Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos csiga

Mákos csiga
Mákos csiga
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az alaptésztát többféle töltelékkel is lehet variálni, egyszerű és gyors!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit hideg kézzel gyorsan simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 45 percig.
  2. Addig a meggyet lecsepegtetjük és felaprítjuk, majd a mákot a tojással összekeverjük.
  3. A tésztát sütőpapíron nyújtjuk, hogy kettő  kb. 30X18 cm-es lapot kapjunk. Megkenjük a mákkal, megszórjuk meggyel és feltekerjük, jégcukorban meghempergetjük és hagyjuk állni kb. 1 óráig a hűtőben.
  4. A tekercseket fél cm vastagságúra vágjuk, és sütőpapírral bélelt lemezen sütjük. Megkenjük 1 kanál vízzel elkevert tojássárgájával, és mehet a sütőbe.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 858
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-meggyes csiga, meggyes-mákos csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

776
finomliszt 30 dkg
cukor 12.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db
vaj 15 dkg
meggybefőtt 350 g
mák 25 dkg
tojás 1 db
jégcukor 5 dkg
tojássárgája 1 db