Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény tejfölös krémmel

Szilvás lepény tejfölös krémmel
Szilvás lepény tejfölös krémmel
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Domokos Lászlóné Mindentudó szakácskönyvéből való (1982-es kiadás). Ma már minden lapja külön van:). Ebből tanultam anno sütni-főzni, de még ma is sokat forgatom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tejfölkrémhez

ajánlat

Melegen a legfinomabb, viszont ha kihűlt, szebben lehet szeletelni. Tálra rakva lehet kicsi fahéjas porcukorral diszíteni.
Én nem szoktam, mert az is plusz kalória:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejfölben feloldott élesztővel kelt, omlós tésztát készítünk.
  2. Fél órai pihentetés után a cipót kinyújtjuk, és egy kizsírozott tepsibe terítjük.
  3. Megkenjük tojásfehérjével és letakarva addig pihentetjük, amíg a szilvát előkészítjük (mossuk, szárítjuk, félbevágjuk, kimagvaljuk).
  4. A tejfölös fedőanyag: a tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját a cukorral, reszelt citromhéjjal, zsemlemorzsával, és hozzákeverjük a tojások felvert habját.
  5. A tésztára egyenletesen rászórjuk a darált diót vagy morzsát, elosztjuk rajta a szilvát, majd megszórjuk kis fahéjas cukorral.
  6. Végül rákenjük a tejfölkrémet, és mérsékelten forró sütőben megsütjük.
  7. A sütőből kivéve, 10 perc múlva szeletelhetjük. Melegen, frissen a legjobb.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 400
elküldve: 7
receptkönyvben: 207
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás kelt sütemény, kelt szilvás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
finomliszt 30 dkg
vaj 13 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 5 dkg
tejföl 1.5 dl
élesztő 2 dkg
1 csipet
tojásfehérje 1 db
szilva 1 kg
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 1 késhegynyi
tojás 5 db
porcukor 10 dkg
tejföl 5 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert