r
Nosalty Logó

Szilvás pite mandulamorzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás pite mandulamorzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 873 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 3492 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 873 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1339 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 3492 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet, darált mandulát, a cukrot, vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, beledaraboljuk a vajat, és a tojással együtt alaposan összegyúrjuk. A kapott tésztát fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A hűtőből kivéve a tésztát kinyújtjuk, és a piteformába tesszük, villával megszurkáljuk. Újabb 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Töltelék

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük. A créme fraiche-t a tojássárgákkal alaposan elkeverjük, hozzátesszük az egyik vaníliás cukrot, esetleg ízlés szerint cukrozzuk.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a sütőben 10 percig elősütjük.
  3. Az elősütött tésztát megkenjük a krémmel, eloszlatjuk rajta a szilvát. A morzsához a vajat, mandulát, lisztet és a vaníliás cukrot kézzel elmorzsoljuk, a szilva tetejére szórjuk. 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1667
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy osztrák újságban találtam. Igazi őszi pite.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek