Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas szilvás pite Csilla konyhájából

Fahéjas szilvás pite Csilla konyhájából
Fahéjas szilvás pite Csilla konyhájából
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem most van a szilva időszaka, de sok volt még a fagyasztóban, és kell a finom cseresznyének a hely.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg liszt 
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek kristálycukor
  • pici só
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl

Töltelékhez:

Lekenéshez:

  • 1 db tojás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, kétfelé vesszük a tésztát, és lisztes deszkán kettő lapot nyújtunk belőle.
  2. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyik kinyújtott lapot beletesszük, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. A szilvát 1 dl vízzel, cukorral és a fűszerekkel feltesszük főni kb 20 percig, majd a pudingporokkal besűrűsítjük.
  4. Amikor félig kihűlt, rátesszük a szilvát a tepsibe lévő lapra, majd a másik lappal beborítjuk, és felvert tojással lekenjük.
  5. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 565
elküldve: 19
receptkönyvben: 180
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, szilvás pite mézeskalács fűszerrel, pudingos szilvás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

khazmeer
khazmeer / khazmeer Tue, 2013-08-20 17:26

köszi a receptet , épp most csinálom :)
én a szilva és a cukor levéből kivettem amennyit tudtam , elkevertem benne a pudingport és visszaöntöttem , rottyant egyet és szinte tökéletes lett , most hűtöm :)

woszi
woszi Thu, 2013-08-15 14:11

Kedves Csilla
Nagyon tetszik a recept, mert egyszerű és gondolom finom is.Egy kérdésem lenne, hogy a pudingport mikor tegyem bele, ha már kihűlt, vagy valamilyen folyadékkal előtte keverjem össze, hogy ne csomósodjon ? Woszi