r
Nosalty Logó

Rusztikus szilvás lepény kelesztés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Rusztikus szilvás lepény kelesztés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 3499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2327 micro
  • β-crypt
    349 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1433 micro
Összesen 3499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kb 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá 1 kk cukrot és megvárjuk, míg felhabosodik.
  2. A szilvát megmossuk és kimagozzuk. Megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal és cukorral, összekeverjük és hagyjuk állni, míg összeállítjuk a tésztát.
  3. A tésztához egy nagy tálba öntjük az összes hozzávalót a felhabosodott élesztővel együtt és összegyúrjuk.
  4. A kész tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra borítjuk és kezünkkel szétnyomkodjuk kb. fél cm vastagra.
  5. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd rápakoljuk sorban a fahéjas szilvákat (minél sűrűbben).
  6. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (sajnos nem figyeltem az időt, de kb. 15-20 perc kellett neki).
  7. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és fahéjas porcukorral jó vastagon megszórva tálaljuk:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4719
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

További képek a készítésről a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi, hagyományos kelt tésztás lepény készült, ezúttal szilvával és sok-sok fahéjjal. A legjobb benne, hogy keleszteni sem kell, így nagyon hamar kész van.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek