Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos pirított csicseri salátával

Szezámos pirított csicseri salátával
Szezámos pirított csicseri salátával
18 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicseriborsó szerencsére nem válogatós a különféle konyhák tekintetében, minden irányba el lehet vinni a fűszerezését. Nagyon szeretem az ilyen csípős, az ázsiai konyhák ízeit idéző salátákat, amikhez a pirított csicseri remekül passzol, ráadásul tápláló, fehérjedús étellé is teszi azokat.

hozzávalók / 2 adag

Csicserihez

Salátához

Dresszinghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a dresszing alapanyagait, és 1 órát hűtőben érleljük.
  2. A csicserit megpirítjuk a hozzávalókkal.
  3. A saláta alapanyagait feldaraboljuk, összekeverjük a dresszinggel, majd a még meleg csicserivel, megszórjuk a szezámmaggal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 819
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: saláta
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

szezámos pirított csicseri ázsiai ízvilágú salátával, pirított csicseriborsó salátával, fokhagymás csicseriborsó pirítva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

esthof
esthof Mon, 2013-10-21 03:41

Sok benne a nem mindennapi hozzávaló, de szerencsére többnyire sikerült hű maradnom a recepthez (rizsecet helyett malátaecet, rukkola helyett bábispenót került bele). Tökéletes lett, még a szingapúri lakótársunk is megdicsérte. Az pedig nagy szó :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-10-22 18:20

Nahát, ez tök jó :) Az ilyen kajákban igaziból az a legjobb, hogy nem kell hűnek maradni a recepthez, mindenfélét össze lehet keverni, amit csak szeret az ember. Malátaecetet még sosem használtam, de kipróbálom majd! köszi az ötletet, Zilka

559
csicseriborsó 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
szójaszósz 1 ek
koriander 1 teáskanál
cayenne bors 1 kávéskanál
szezámolaj 3 csepp
bors 0 ízlés szerint
kínai kel 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
újhagyma 3 közepes db
rukkola 3 dkg
szezámmag 1 ek
szójaszósz 100 ml
gyömbér 1 tk
rizsecet 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
méz 1 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
mogyoróolaj 3 ek