Nosalty Logó

Szezámos pirított csicseri salátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Szezámos pirított csicseri salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csicserihez

Salátához

Dresszinghez

Összesen 568 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csicserihez

Salátához

Dresszinghez

Összesen 1134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csicserihez

Salátához

Dresszinghez

Összesen 112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4027 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    6859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 568 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8053.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    6338 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1209 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4954 micro
  • β-karotin
    13718 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3427 micro
Összesen 1134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Csicserihez

Salátához

Dresszinghez

Elkészítés

Csicserihez

  1. Összekeverjük a dresszing alapanyagait, és 1 órát hűtőben érleljük.
  2. A csicserit megpirítjuk a hozzávalókkal.
  3. A saláta alapanyagait feldaraboljuk, összekeverjük a dresszinggel, majd a még meleg csicserivel, megszórjuk a szezámmaggal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 15621
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Receptkategóriák

ZilkaZil 127 recept

A csicseriborsó szerencsére nem válogatós a különféle konyhák tekintetében, minden irányba el lehet vinni a fűszerezését. Nagyon szeretem az ilyen csípős, az ázsiai konyhák ízeit idéző salátákat, amikhez a pirított csicseri remekül passzol, ráadásul tápláló, fehérjedús étellé is teszi azokat.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sok benne a nem mindennapi hozzávaló, de szerencsére többnyire sikerült h? maradnom a recepthez (rizsecet helyett malátaecet, rukkola helyett bábispenót került bele). Tökéletes lett, még a szingapúri lakótársunk is megdicsérte. Az pedig nagy szó :)

ZilkaZil

Nahát, ez tök jó :) Az ilyen kajákban igaziból az a legjobb, hogy nem kell h?nek maradni a recepthez, mindenfélét össze lehet keverni, amit csak szeret az ember. Malátaecetet még sosem használtam, de kipróbálom majd! köszi az ötletet, Zilka

Hozzávalók

Csicserihez

Salátához

Dresszinghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.