Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos pirított csicseri salátával

Szezámos pirított csicseri salátával
Szezámos pirított csicseri salátával
18 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicseriborsó szerencsére nem válogatós a különféle konyhák tekintetében, minden irányba el lehet vinni a fűszerezését. Nagyon szeretem az ilyen csípős, az ázsiai konyhák ízeit idéző salátákat, amikhez a pirított csicseri remekül passzol, ráadásul tápláló, fehérjedús étellé is teszi azokat.

hozzávalók / 2 adag

  • 15 dkg főtt csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 kk cayenne-i bors
  • pár csepp pirított szezámmagolaj
  • bors

Salátához:

  • 25 dkg kínai kel
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 marék rukkola
  • 1 ek pirított szezámmag

Dresszinghez:

  • 1 dl világos szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 ek rizsecet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk méz
  • 1 kk füstös chilipehely
  • 3 ek mogyoróolaj (vagy olívaolaj)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a dresszing alapanyagait, és 1 órát hűtőben érleljük.
  2. A csicserit megpirítjuk a hozzávalókkal.
  3. A saláta alapanyagait feldaraboljuk, összekeverjük a dresszinggel, majd a még meleg csicserivel, megszórjuk a szezámmaggal.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 839
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

szezámos pirított csicseri ázsiai ízvilágú salátával, pirított csicseriborsó salátával, fokhagymás csicseriborsó pirítva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

esthof
esthof Mon, 2013-10-21 04:41

Sok benne a nem mindennapi hozzávaló, de szerencsére többnyire sikerült hű maradnom a recepthez (rizsecet helyett malátaecet, rukkola helyett bábispenót került bele). Tökéletes lett, még a szingapúri lakótársunk is megdicsérte. Az pedig nagy szó :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-10-22 19:20

Nahát, ez tök jó :) Az ilyen kajákban igaziból az a legjobb, hogy nem kell hűnek maradni a recepthez, mindenfélét össze lehet keverni, amit csak szeret az ember. Malátaecetet még sosem használtam, de kipróbálom majd! köszi az ötletet, Zilka