r
Nosalty Logó

Tarka csicseriborsó-saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Tarka csicseriborsó-saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 786 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 198 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    531 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2610 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 786 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    399 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük.
  2. A hagymát vékony gyűrűkre vágjuk. A paprikát, paradicsomot és az uborkát kockákra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Az egészet a csicseriborsóhoz adjuk.
  3. A citromlevet sóval, borssal, római köménnyel és korianderrel ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.
  4. A dresszinget a salátára locsoljuk, és jól összekavarjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4885
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom saláta, amelyet köretként vagy friss pitával önálló ételként is tálalhatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek