Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából

Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából
Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon nincs nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb. Újabban főzelékhez, salátákhoz használják, de levest is készítenek belőle, sőt egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a száraz csicseriborsót beáztatjuk, másnap 1 óra alatt puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük.
  2. Összekeverjük az olajat a citromok levével, a sóval, a zúzott fokhagymával az apró kockára vágott lilahagymával és kápia paprikával.
  3. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a felaprított metélőhagymát, és alaposan összekeverjük.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Fogyasztható önmagában vagy köretként.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 907
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

snidlinges csicseriborsó saláta, hagymás-fokhagymás csicseriborsó saláta, paprikás csicseriborsó saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

peanita
peanita Tue, 2016-04-05 22:54

Nagyon finom saláta, már másodszor készitem el. Az egész családnak nagyon izlett. Köszönöm a receptet!

556
csicseriborsó 50 dkg
citromlé 2 citromból nyert
olívaolaj 4 ek
kápia paprika 2 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
metélőhagyma 1 csokor
2 csipet