Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói spenótos csicseriborsó

Marokkói spenótos csicseriborsó
Marokkói spenótos csicseriborsó
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hummuszhoz nem használtam fel az összes csicseriborsót, és volt egy konzerv spenótom... így született.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük az olívaolajat a teflon lábosba, ha felforrósodott, dobjuk rá a lereszelt fokhagymákat, majd süssük 1-2 percig (ne égessük le), adjuk hozzá a római köményt, paprikát, csicseriborsót és a spenótot (amennyiben friss spenótot használunk, pár perc alatt főzzük meg, mielőtt a lábosba tesszük).
  2. Ha minden a lábosban van, akkor locsoljuk meg citromlével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Alacsonyabb fokozaton pároljuk kb. 15-20 percig. Néha keverjük meg, hogy le ne égjen. Ha szükséges, mert a spenót nem ereszt levet (mert konzerv), akkor tegyünk egy kis vizet alá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
fogás: köret

egyéb elnevezések

spenótos csicseriborsó, spenótos csicseriborsó-saláta, csicseriborsó-saláta spenótosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mesetó
meseto / mesetó Fri, 2018-01-26 08:59

Ma reggel ismét elkészítettem, ez lesz az ebéd (viszem be munkahelyre).
Ez a recept örök kedvenc.

mesetó
meseto / mesetó Sun, 2017-04-30 21:12

Ó, ez nagyon jó! Eddig egy étteremben ettem ilyet, vagy te vagy ott a chef, vagy ők is tőled szerezték a receptet.
Hogy fogom megoldani, hogy maradjon holnapra is belőle?
Biztos, hogy sokszor el fogom készíteni! Köszi!

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Tue, 2017-05-02 09:49

Feldobtad a napomat!! :-D Örülök, hogy ízlett! Majd, ha legközelebb megcsinálom, akkor azért teszek fel egy szebb képet róla...

550
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 4 gerezd
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
spenót 400 g
csicseriborsó 200 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert