r
Nosalty Logó

Szelíd csirkecurry

Zsófi.M
Szelíd csirkecurry
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

583
Kalória
28.7g
Fehérje
4.9g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
151.4g
Víz
166.6g
Koleszterin
759.7mg
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2333 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 583 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    605.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 2333 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A csirkéket megmossuk, besózzuk és megborsozzuk kicsit.
  2. Forró olajban hirtelen kisütjük őket, majd kivesszük, és félretesszük a szeleteket.
  3. A megmaradt olajban megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a fokhagymát, a gyömbért, és pár percet még együtt főzzük.
  4. Kb. 2 perc után hozzákeverjük a babérlevelet, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a chilipelyhet és a kardamom hüvelyeket, és 2-3 percig pirítjuk a hagymával.
  5. Ezután hozzákeverjük a többi őrölt fűszert, a koriandert, a garam masalát, a kurkumát, visszatesszük a csirkeszeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Közepes lángon 40-45 percig fedő alatt pároljuk. Akkor van készen, amikor a csirkehús már nagyon puha, és a szósz kicsit összeállt.
  7. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Végre valami más! Indiai, nem joghurtos és nem paradicsomos, és még currynek is mondható. Ez a recept is T. szupertitkos, régi fénymásolt recepteskönyvéből származik, gyakorlatilag ezzel szerettette meg velem meg az indiai konyhát :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek