Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta pulykával, házi savanyú káposztából

Székelykáposzta pulykával, házi savanyú káposztából
Székelykáposzta pulykával, házi savanyú káposztából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött- és székelykáposzta is gyakori étel a háztartásunkban, bár általában csirkéből vagy pulykából készül, sőt, még szójával is előfordult már. Most viszont arra gondoltam, hogy a káposztát is szeretném én magam készíteni hozzá. Nem bántam meg, a savanyítás is jó móka volt, a végeredmény is remekül sikerült.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pirítsuk meg a felkockázott hagymát az olaj egy részén. A tűzről lehúzva adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el, majd kis lángon 1-2 percig pirítsuk, folyamatosan keverve.
  2. Adjuk hozzá az alaphoz a kockákra vágott húst, sózzuk meg, pirítsuk körbe, majd adjunk hozzá egy kis vizet. Közepes lángon főzzük, míg zsírjára nem sül, azaz el nem párolog az összes leve, és be nem sűrűsödik alatta hagymás alap.
  3. Közben a káposztát a fűszerekkel tegyük fel főni bő vízben, egy darab szalonnabőrrel, szintén közepes lángon.
  4. Ha már szinte teljesen puha a káposzta, és a pörköltön is sűrű az alap, utóbbit öntsük az előbbihez. Keverjük őket jól össze, kóstoljuk meg a lét, ha nem elég sós, tegyünk még hozzá. Ekkor már kidobhatjuk a szalonnabőrt és a babérleveleket.
  5. A maradék olajon pirítsuk meg a lisztet világosra (gyakran előfordul, hogy összecsomósodik, ne aggódjunk e miatt), majd lassan adjunk hozzá kis adagokban a káposzta levéből, és minden adag után jól keverjük ki. Ha nagyon sűrűsödik, le is húzhatjuk a tűzről a keverés idejére. Ha már csomómentes és tejfölszerűen sűrű, öntsük a káposztához, keverjük el, és pár perc alatt főzzük készre az ételt.
  6. Tejföllel, friss (kovászos) kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

káposztás egytál, kalóriaszegényebb székelykáposzta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

329
vöröshagyma 400 g
repceolaj 80 g
pulykamell 1000 g
víz 2500 g
savanyú káposzta 1200 g
teljes kiőrlésű liszt 150 g
babérlevél 4 db
10 g
füstölt szalonna 1 g
őrölt fűszerkömény 5 g
római kömény 5 g
fűszerpaprika 20 g
csípős paprikakrém 10 g
paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db