Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta Gonoszka konyhájából

Székelykáposzta Gonoszka konyhájából
Székelykáposzta Gonoszka konyhájából
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem ebédre. Finom, laktató étel. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 92 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megmossuk, felkockázzuk.
  2. A hagymákat, paprikát, paradicsomokat megtisztítjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát és paradicsomokat felkockázzuk.
  3. Egy mély lábosba beletesszük a zsiradékot, és megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a feldarabolt tv paprikát, majd beletesszük a darabolt paradicsomokat. Ráreszeljük a fokhagymát is. Megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és beletesszük a húsokat, sózzuk (óvatosan, mert a káposzta is és a füstölt hús is sós). Picit kevergetve sütjük, majd felöntjük kb. 4-4,5 dl vízzel, hogy éppen ellepje, és beletesszük a babérleveleket. A húst pörköltnek félig megfőzzük, ami kb. 30-35 perc.
  4. A savanyú káposztát átöblítjük, majd a pörköltre tesszük. Összekeverjük a félig megfőtt pörkölttel. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, kb. 1 liternyivel. Kb. 35-40 percig főzzük.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a megfőtt húsos káposztát hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Pár percig kevergetve főzzük, ha kell utánaízesítünk.
  6. Melegen tálaljuk tejföllel meglocsolva. Mellé friss pékárut kínálhatunk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 789
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshúsos káposzta, savanyú káposzta pörkölttel, sertéspörköltös káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

361
sertéscomb 55 dkg
füstölt tarja 35 dkg
savanyú káposzta 1.2 kg
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 28 dkg
finomliszt 2.5 dkg
kókuszzsír 3 dkg
fűszerpaprika 2 g
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
víz 1.4 l