Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta 3. (csirkés)

Székelykáposzta 3. (csirkés)
Székelykáposzta 3. (csirkés)
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mai vacsora.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik nem esznek sertéshúst, csak csirkét, mert a kolbász és a szalonna nagyon minimális és ki is lehet szedni.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük olajon a szalonnát, és ha kisült a zsírja, hozzáadjuk a darált hagymát.
  2. Beletesszük az apró darabokra vágott kolbászt, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel.
  3. Egy pici csemege (vagy erős) pirosaranyat adunk hozzá.
  4. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott édes paprikát és a paradicsomot.
  5. Felforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, és a fűszereket (kivéve a tarkaborsot), 45-55 percig főzzük.
  7. Ezalatt megtisztítjuk, felvágjuk a csirkemellet, majd hozzáadjuk a káposztához.
  8. Készre főzzük (kb. 40-60 perc még).
  9. Tarkaborssal ízesítjük.
  10.  Ízlés szerint  tejföllel vagy nélküle tálaljuk.
  11. Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 075
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Diána

Mióta szakács: 2009.04.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Székelykáposzta csirkemellel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cristin
cristin Fri, 2012-08-24 16:11

Nálunk mindig csirkéből készül a "székelykáposzta", mert nem eszünk disznóhúst. Lehet , hogy ez így már nem székelykáposzta , de nem baj :) Nekem ugyan már van receptem, de annyira guszta a fotó, hogy gondoltam megnézem hogyan készül.

ada78
ada78 Thu, 2012-08-16 13:38

Nagyon nagyon finom!Mi sem szeretjük csak a csirke husit,nagyon finom izletes vele is .Aki bele köt abba,hogy ez nem is székelykáposzta...lehet,de teljesen mindegy mi a neve,ha finom ,zamatos,tele van vitaminnal!Köszönöm a receptet.

boaboa
boaboa Sat, 2012-02-11 20:08

Szerintem van köze a székelykáposztához. A fokhagyma és a babérlevél nélkül nem tudom elképzelni, de elkészítettem és mondhatom, páratlan az íze. Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

bordorka
bordorka Tue, 2011-12-13 20:03

Épp most készítem, és bár a csirkehús még nincs is benne, már isteni az illata, és őrül guszta. Köszi a receptet!

Sandor Julia
Sándor Júlia / Sandor Julia Sun, 2011-11-06 17:37

Kedves bebice és Tarackos!
Én imádom az igazi székelykáposztát. Jó sok tejföllel és finom, friss kenyérrel.
A napokban teljesen véletlenül kiderült, hogy nem ehetek 10%-nál magasabb zsírtartalmú ételeket. (Tudjátok, hogy alig lehet ilyet találni?) De nagyon sok egyéb dolgot is csak megkötéssel. Se kolbász, se szalonna, se sonka, semmi ilyesmi. Káposztát is csak akkor, ha az illóolaját eltüntettem. Csirkét módjával.
Én imádok főzni, próbálkozni. Gyakorlom is néhány éve
Miért írom mindezt?
Mert én örülök, hogy ilyen típusú recept is van itt. Van, aki nem tud főzni, szívesen kipróbálná, de ezt csak szigorú korlátokkal teheti.

bebice
bebice Sat, 2011-10-01 19:28

Hát én inkább maradok az igazinál,ennek köze nincs a székelykáposztához.

566
napraforgó olaj 3 ek
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
parasztkolbász 9 dkg
fűszerpaprika 1 ek
víz 2 dl
paprikakrém 1 teáskanál
paprika 0.5 db
paradicsom 1 közepes db
savanyú káposzta 1 kg
csirkemell filé 50 dkg
szárított natúr zöldségkeverék 2 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl