r
Nosalty Logó

Székelykáposzta 3. (csirkés)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Székelykáposzta 3. (csirkés)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    2117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11199.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    8469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2060.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3991 micro
Összesen 2294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük olajon a szalonnát, és ha kisült a zsírja, hozzáadjuk a darált hagymát.
  2. Beletesszük az apró darabokra vágott kolbászt, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel.
  3. Egy pici csemege (vagy erős) pirosaranyat adunk hozzá.
  4. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott édes paprikát és a paradicsomot.
  5. Felforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, és a fűszereket (kivéve a tarkaborsot), 45-55 percig főzzük.
  7. Ezalatt megtisztítjuk, felvágjuk a csirkemellet, majd hozzáadjuk a káposztához.
  8. Készre főzzük (kb. 40-60 perc még).
  9. Tarkaborssal ízesítjük.
  10. Ízlés szerint tejföllel vagy nélküle tálaljuk.
  11. Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 41696
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 18.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik nem esznek sertéshúst, csak csirkét, mert a kolbász és a szalonna nagyon minimális és ki is lehet szedni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mai vacsora.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek