r
Nosalty Logó

Székelykáposzta paradicsomosan

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BartaSimon
Székelykáposzta paradicsomosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8941.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2619 mg
  • Nátrium
    5009 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    626 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    341 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 3330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    717 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockákra vágjuk, beáztatjuk. A káposztát felaprítjuk és kissé megsózzuk.
  2. A zsiradékon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, majd belerakjuk a húst, és fehéredésig szintén pároljuk.
  3. Megborsozzuk, sózzuk, és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk, majd felöntjük vízzel.
  4. Amikor félkész állapotban van, ráhalmozzuk a káposzta felét, rászórjuk a rizst, és a babérlevelet is ráhelyezzük, majd a káposzta másik felét is ráhalmozzuk.
  5. Ha szükséges, még annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a káposztát.
  6. Kavarni lehet bátran, amikor a káposzta megpuhult, a paradicsompürét is hozzáadjuk, és a cukrot. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2803
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta paradicsomosan
BartaSimon 6 recept

Ezt az ételt anyósomtól tanultam, számomra ismeretlen volt. Amikor először megkóstoltam, olyan ízt éreztem, amit még sosem. Megszerettem, mert egyébként is szeretek mindent, amibe paradicsom van. Szóval ez egy igazi családi recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...