r
Nosalty Logó

Szedertorta házi fondant bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Szedertorta házi fondant bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalaphoz

Krémekhez

Fondanthoz

Összesen 1241 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalaphoz

Krémekhez

Fondanthoz

Összesen 9931 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalaphoz

Krémekhez

Fondanthoz

Összesen 320 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1241 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1727.2 g
  • Cukor
    1475 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2891 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1968 micro
Összesen 9931 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémekhez

Fondanthoz

Elkészítés

Tortalaphoz

  1. Először elkészítjük a tortalapot (ahogy a Raffaello tortámnál): a 7 tojásfehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd mehet bele a sárgája, liszt, sütőpor és kakaópor. 150 fokon 45 percig sütjük (tűpróba!).
  2. Elkészítjük a fondant bevonót: a pillecukrot mikróban 2 perc alatt folyékony halmazállapotig melegítjük (fél percenként kivesszük, megkeverjük, ügyelve arra, hogy a tál, amiben melegítjük és fakanál, amivel keverjük vajjal kent legyen!). A meleg, folyékony fondanthoz elkezdjük fakanállal hozzákeverni a porcukrot, igény esetén vízzel lazíthatjuk (nekem nem kellett). Eleinte ragad majd, de ne aggódjunk, észrevétlen összeáll egy kisebb, cipó formájú rugalmas "tésztává". Hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Elkészítjük a kemény vajkrémet is: a 25 dkg vajat az 50 dkg porcukorral és az aromával nagyon habosra keverjük (10 perc, gépi habverővel), ha szükséges, mehet hozzá kevés folyadék (nekem joghurt volt a hűtőben, de lehet víz/tej/tejszín is). A kész krémet hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A dúsított vajkrémhez a pudingot 3 dl tejjel és a cukorral felfőzzük, egy sűrű állagú, gyorsan kötő pudingot kapunk. A 10 dkg vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, ezt adjuk a kihűlt pudinghoz, és egynemű krémet keverünk belőle.
  5. Összeállítjuk a tortát: a tortalapot 3 részre vágjuk; az alsó réteget megkenjük egy vékony réteg kemény vajkrémmel, amely tetejét megrakjuk a szederrel, erre jön a lekvár, majd a következő tortalap; ezt már csak a dúsított vajkrémmel kenjük, és mehet rá a teteje. A maradék kemény vajkrémmel bevonjuk a tortát, erre jön a kinyújtott fondant.
  6. Díszítés: fondantból készült rózsákkal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3052
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Ajánló

Születésnapokra, egyéb ünnepekre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szedertorta házi fondant bevonattal
Giovanna 46 recept

Életem első fondantos próbálkozása... Nagyon féltem tőle, de pikk-pakk összeállt! A nyújtás nehéz volt, és figyelni kell arra, hogy a lap, ahol nyújtjuk, porcukros-keményítőporos legyen, és mindig margarinos kézzel nyúljunk a fondanthoz, úgy nem ragad... A rózsák elkészítése még egyszerűbb, a netről találtam hozzá videót.:) A kétféle krém készítése nem feltétel, mindenki azzal tölti, amivel szeretné.:) Ahol a torta a tányért érinti, körkörös fondant díszt készítettem, kétféle színű összetekert "kígyó" mintájára, ehhez kellett az ételfesték (no meg a rózsákhoz:)). Nem egyszerű mutatvány, de isteni finom szülinapi torta lett!!

Hozzászólások

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémekhez

Fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek