r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdei gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 959 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7669 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 190 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 959 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    513.9 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.7 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1252.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3170 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 7669 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A pudingport kikavarjuk 3-4 ek hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a pudingport, és készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Miután kihűlt a puding, a margarint a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingot, és habosra keverjük.
  3. A piskótalapot 4 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük vajkrémmel, és megszórjuk az erdei gyümölccsel, majd rátesszük a következő lapot. Addig folytatjuk, míg rá nem kerül a 4. lap is.
  4. A legfelső lapot vékonyan megkenjük vajkrémmel, vékonyan megszórjuk étkezési keményítővel, és kirakjuk a gyümölcsökkel.
  5. A tortát körbepapírozzuk, és nyomózsákkal vékonyan tejszínhabbal keretezzük, hogy ne folyjon le a zselé. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a zselét.
  6. A zselét és a 8 dl vizet egy edénybe öntjük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lehűtjük. Ha már langyos a zselé, kivesszük a tortát a hűtőből, és szép óvatosan leöntjük a zselével.
  7. Ha megkötött a zselé, óvatosan lehúzzuk a torta oldaláról a papírokat, és bekenjük vajkrémmel a torta oldalát úgy, hogy eltakarja a piskótát. Végül a torta tetejét nyomózsákkal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32903
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Július 13-án volt tatám szülinapja, és nekem ez a torta volt az ajándékom. Nagy sikert aratott. 

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek