Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulakrémes-málnahabos torta

Mandulakrémes-málnahabos torta
Mandulakrémes-málnahabos torta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám születésnapjára készítettem ezt az igen feneséges és macsó tortát. Nem olyan bonyolult, mint ahogy kinéz sőt, amíg a piskóta megsül és kihűl, minden mással el lehet készülni.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A mandulakrémhez

A málnahabhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben előmelegítjük a sütőt, és kikenjük a tortaformát vajjal, illetve kilisztezzük.
  2. A piskótához különválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Felverjük a tojásfehérjéket, és a két tészta két részét óvatosan összevegyítjük, hogy a hab ne törjön össze. A tortaformába öntjük és mehet a sütőbe.
  3. Amíg a piskóta sül, a tejet egy lábosban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük a fehércsokit. A mandulát hántoljuk ha szükséges, megpörköljük, ledaráljuk (a mozsár is tökéletesen megfelel erre a célra), és hozzáöntjük a tejes csokihoz a liszttel együtt. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg egy sűrű masszát kapunk. Kihűtjük, és utána habosra keverjük benne a vajat.
  4. A málnahabhoz a tejszínt keményre felverjük, esetleg út közben hozzákeverjük az opcionálisan választott keménység szabályozót, majd a málnát és a cukrot (szintén opcionálisan más édesítőt).
  5. Ha a piskóta megsült és kihűlt, felvágjuk két vagy három részre. Az első lapra megy a mandulakrém, a másodikra a habnak a fele, a többi pedig a tetejére. Díszítés előtt hagyjuk a hűtőben állni, hogy ne folyjon ide is meg oda is. Utána viszont szárnyaljon szabadon a fantázia.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 235
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnatorta mandulakrémmel, málnahabos mandulakrémtorta, málnakrémes mandulatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1081
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 tk
mandula 100 g
tej 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
fehér csokoládé 20 g
vaj 50 g
málna 200 g
habtejszín 5 dl
cukor 2 ek
zselatinfix 1 csomag
szeder 100 g
gumicukor 50 g
málna 50 g
fehér csokoládé 50 g