Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedertorta

Szedertorta
Szedertorta
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és finom. :)

A cukor édesítőszerrel is helyettesíthető, akkor még egészségesebb!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Szedres krém

Szedres zselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Legvégül belecsorgatjuk az olvasztott, de nem meleg vajat.
  2. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Szedres krém

  1. A túrót villával (esetleg szitán) áttörjük. A citrom héját belereszeljük, kifacsart levét hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Én cukrozott tejszínt használtam, így ebbe krémbe külön cukrot nem is raktam.
  2. A zselatint fél dl hideg vízbe szórjuk, és megvárjuk, míg kicsit megdagad, majd folyósra melegítjük.
  3. A fél kiló szedret villával kicsit szétnyomkodjuk.
  4. A túróba belekeverjük a felvert tejszínt, majd a szedret, végül belecsorgatjuk a folyós zselatint.
  5. A kapott krémet a kihűlt kakaós piskótára kenjük.

Szedres zselé

  1. A torta tetejét kirakjuk a maradék szederrel.
  2. A tortazselét előírás szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a szedret.
  3. Jól behűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 194
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szedres torta, kakaós habos torta szederrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Fri, 2016-02-05 12:41

Kedves Tomatotree, a kisfiam születésnapjára elkészítettem a süteményt.
Boltban vásárolt fagyasztott szedret használtam, ami sajnos nem olyan édes, mint a friss vagy általam szedett és lefagyasztott, így tehát több cukrot kellett volna beletennem a túróba (és a tejszín sem cukrozott volt). Viszont ha legközelebb csinálom ezt a sütit, biztos, hogy botmixerrel pépesítem a szedret, és utána a magok miatt szitán áttöröm.
Összességében véve jól sikerült, első süteményem, amit zselatinnal kellett készíteni, mindig is tartottam tőle, de nagyon szépen megállt a túró.
Köszönöm a receptet, nyáron friss szederből újra elkészítem.

469
tojás 2 db
cukor 6 dkg
finomliszt 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
vaj 5 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
tehéntúró 45 dkg
habtejszín 4 dl
cukor 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 20 g
szeder 50 dkg
tortazselé 1 csomag
cukor 3 dkg
szeder 25 dkg