Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskosár torta

Gyümölcskosár torta
Gyümölcskosár torta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokaöcsém születésnapjára készült ez a torta, mivel ő a cukrászdában a gyümölcskosár nevű sütit szokta enni, ezért csináltam ezt neki! A siker nem maradt el! :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Érdemes az ilyen zselatinos tetejű sütiket levehető oldalas formában sütni, mert akkor nem folyik szanaszét a zselatin.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
  3. A pudingot elkészítjük, majd a hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a kissé meghűlt, kész pudingba forgatjuk.
  4. Majd hozzá adjuk a zselatinfixet.
  5. A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krémmel, majd a tetejét is.
  6. A gyümölcsöket megpucoljuk , majd feldaraboljuk, és a torta tetejére rakosgatjuk.
  7. A legvégén a zselatin feloldjuk forró vízben, majd ráönjtük a tetejére.
  8. Dermedésig hűtőbe tesszük, majd jön a megmaradt vaníliáskrémmel a díszítés. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 673
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, tejszínes gyümölcsös torta, vaníliapudingos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

205
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 tasak
növényi habtejszín 2 dl
őszibarack konzerv 120 g
zselatinfix 1 csomag
kivi 4 db
mandarin 1 db
őszibarack konzerv 120 g
zselatin 20 g