r
Nosalty Logó

Színes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Színes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 2010 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    527 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 2010 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet.
  2. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstortaformába öntjük és előmelegített sütőben közepesen takarék lángon aranybarnára sütjük. Amikor a piskóta megsült, a tésztát egy tányérra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük. A pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.

Díszítés

  1. A szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A banánt és a kivit meghámozzuk és felszeleteljük. A barackokat lecsepegtetjük és szintén felszeleteljük. A gyümölcsöket ezután a pudingos krémre helyezzük.
  2. Egyik negyedére a szamócát, másik negyedére a kivit, harmadik negyedére a banánt és a negyedik negyedére a barackot tesszük. Ezután elkészítjük a tortazselét. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb. 1 – 1,5 dl vizet, a cukrot és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük és a torta tetejére csorgatjuk, kanál segítségével eloszlatjuk. Hagyjuk megkötni és fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1325
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 23.

Receptkategóriák

Színes gyümölcstorta
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek