r
Nosalty Logó

Szárnyas kocsonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szeva
Szárnyas kocsonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3750 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 468 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7570.1 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    3129 mg
  • Nátrium
    2776 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1680.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    11842 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 3750 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előkészített lábakat a kukta rostélyára tesszük.
  2. A darált zöldséget egy nagyobb méretű „tea”-szűrőbe zárjuk, és az edénybe rakjuk.
  3. Következik a comb és a szárny/ak, a hagyma, fokhagyma, bors, só.
  4. A tisztított zöldségeket a tetejére tesszük. Ráöntünk annyi vizet, hogy bőven ellepje. 1½ órán át lassú tűzön (takarékon) főzzük kuktában.
  5. Mikor kibontjuk, akkor a puha zöldségeket és húsokat jénai tálba szedjük és lefedjük. Ha kihűlt, akkor hűvösre tesszük másnapig.
  6. A kuktát visszazárjuk, és még bő ½ óráig főzzük a lábakat. (A kuktát mindig hagyjuk, hogy természetes úton, a szelep emelgetése nélkül, magától nyíljon ki.)
  7. A lábakat szép sorban kiszedegetjük az edényből. (Aki szereti, az elmorgolódhat rajta. Nálunk mindig van jelentkező erre.)
  8. A kocsonyalét átszűrjük egy lábasba, és hideg helyre tesszük másnapig. Ez alatt a zsír feljön a tetejére, amit egy kanállal egyszerű lesz lekanalazni. (Főzéshez elhasználható.)
  9. Másnap a tálaló edénybe elrendezzük a felszeletelt húst, a szárnyról lefejtett húst, a tojásokat és a karikázott zöldségeket.
  10. Megkóstoljuk a kocsonyalét, ha kell, utána lehet sózni. Ha nem elég szilárd a lé, akkor teszünk bele egy zselatinlapot vagy feloldott porzselatint. A lét megmelegítjük, rámeregetjük a húsra, és megdermesztjük.
  11. Mi erős ecetes tormával szeretjük enni.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 19095
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Ha marad ki hús és lé, azt külön-külön dobozban fagyaszthatjuk. Ebből lehet máskor is összeállítani egy tálat, vagy egyéb célokra felhasználni. A képen látható csirkeparfét is hamarosan felteszem az oldalra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családban nem mindenki eszi a disznóhúst, ezért többszöri kísérletezés után ez a recept vált be. Főzés közben tilos vízzel "hígítani" a kocsonyát, mert az a dermedési hatásfokot rontja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek