Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya Gourmand módra

Kocsonya Gourmand módra
Kocsonya Gourmand módra
330 perc / előkészület: 30 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kocsonyát szeretni kell, nem tud jó kocsonyát főzni az, aki nem szereti.

A fenséges kocsonyához idő kell, sok idő, tehát ha kocsonya, akkor szabadság (vagy át nem aludt éjszaka).

Amikor kocsonyát főzök, rendszerint kenyeret is sütök .. vagy kalácsot ... esetleg mindkettőt :-)

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

 - A húst mindig hideg vízzel engedem fel és teszem főni!

 - A kocsonyát mindig kicsi lángon főzöm, a lé sosem lobog csak gyöngyözik. (6-7 órán keresztül)

 - A zsírt merőkanállal el lehet távolítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megtisztítjuk a körmöket, a fület és a csülköt. A rajta maradt szőrszálakat megperzseljük, lekaparjuk (flambírozó pisztollyal rendelkezők helyzetelőnyben).
  2. Nagy fazékba (kb. 15 l) helyezzük, sózzuk, felengedjük vízzel és közepes lángon főni tesszük.
  3. A tiszta kocsonya titka a habozás, ezért, amikor habzani kezd (ekkor a lángot kicsire fogjuk), folyamatosan lehabozzuk (1-2 órán keresztül figyelni kell).
  4. Közben megtisztítjuk a fokhagymát és a sárgarépát, majd amikor már nem habzik, a szemes borssal együtt a lébe tesszük (4-5 gerezd fokhagymát félreteszünk).
  5. Előkészítünk 7-8 tányért, keményre főzzük a tojást, felaprítjuk a petrezselyem zöldjét.
  6. Amikor a hús lefőtt a csontról (amikor a lé a felére fő), az edényt levesszük a tűzről. A húst a sárgarépával együtt kivesszük a léből, hűtjük, kicsontoljuk, majd a tányérokba adagoljuk. Ehhez tesszük a felkarikázott sárgarépát, a hosszában félbe vágott tojást. Minden tányérba teszünk frissen zúzott fokhagymát is ízlés szerint.
  7. Amikor a lé leülepedett, tányérokba merjük, a tányérokat hidegen tároljuk (4-8 °C-on). A tetejére szórjuk a zöldpetrezselymet. Tálaláskor ízles szerint borssal, fűszerpaprikával szórjuk meg, esetleg citromlével locsoljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 030
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
34 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

kocsonya gazdagon, füles-fejes kocsonya

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Stecz Laci
Gourmand / Stecz Laci Tue, 2015-02-10 22:16

Köszönöm a méltató szavakat, Geroklemi! Főzzünk, süssünk együtt továbbra is szenvedéllyel, élvezettel!

Geroklemi
Geroklemi Mon, 2015-02-09 16:55

Kedves Gourmand! Nagyon guszta a kocsonya, biztosan finom is! Anyukám is csinálta hasonlóan... Kívánok további jó főzőcskézést és receptet!

914
sertésköröm 2 kg
sertésfül 0.5 kg
sertéscsülök 1 kg
fokhagyma 3 fej
sárgarépa 5 db
tojás 7 db
fekete bors 2 teáskanál
3 kávéskanál
víz 7 l
petrezselyem 1 csokor