Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkekocsonya Peti konyhájából

Csirkekocsonya Peti konyhájából
Csirkekocsonya Peti konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elnevezésről: a "kocsonya" elenevezés állítólag a francia "cochonnet" (kismalac) szóból ered. Franciául a csirke "poulet", ezért a csirkéből készült kocsonya a "pocsonya".

Nagyon szeretem a kocsonyát, de mivel külföldön élek, nem lehet beszerezni azokat a malac alkatrészeket, amik a kocsonyához szükségesek, ezért addig kísérleteztem, amíg a rendelkezésre álló alapanyagokból sikerült valami hasonlót összehozni. Ez egy zöldségekben nagyon gazdag kocsonya, mert mi itthon így készítjük. "Inkább fagyott húsleves, mint kocsonya." - Vélekedhetne egy, a kocsonyahagyományt szigorúbban követő személy.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Én nem szoktam bele zselatint tenni, mert azt kicsit "csalásnak" érzem. Ha nem találod az állagát elég jónak, nyugodtan add hozzá.

Tormával is próbáltam citrom helyett, úgy is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét szedjük darabjaira, és tegyük egy nagy fazékba az 5 liter vízzel. (Bőrrel, csonttal együtt!) Egy órán keresztül gyöngyöztessük alacsony lángon. Közben a keletkező ronda habot merjük le kanállal. (Nagy mennyiségű, szürke, csúnya kemény hab. A kisebb mennyiségű fehér hab nem probléma, az elfő.)
  2. Közben tisztítsuk meg a zöldségeket. A hagymát, fokhagymagerezdeket hagyjuk egészben, a sárga- és fehérrépát, zellergumót vágjuk nagyobb darabokra.
  3. Egy óra főzés elteltével tegyük a vízbe a zöldségeket. Pótolhatjuk a vizet, ha szükséges. Fűszerezzük sóval, egész borssal, babérlevéllel. Főzzük még fél órát.
  4. Vegyük le a fazekat a tűzről. Halásszuk ki a zöldségeket és a húst a léből. A húst csontozzuk ki (ekkor már nagyon könnyen lejön a csontról), és osszuk szét a tartalmat több tálra. Mindegyikbe jusson hús és minden fajta zöldség. Ezután merjük rá a levet egyenlően.
  5. Hűtsük egy éjszakán keresztül, másnap reggel már ehetjük kenyérrel és citromlével.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 946
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Peti

Mióta szakács: 2018.01.14.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: közepes
szezon: tél
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pocsonya, szárnyas kocsonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

284
csirke 1 db
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 közepes db
vöröshagyma 2 kis db
fokhagyma 1 fej
zeller 0.25 db
bors 1 ek
0 ízlés szerint
babérlevél 5 db
víz 5 l