r
Nosalty Logó

Csirkekocsonya Peti konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Peti
Csirkekocsonya Peti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1578 micro
  • β-karotin
    3761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 284 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    214.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    6458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4236 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 2836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét szedjük darabjaira, és tegyük egy nagy fazékba az 5 liter vízzel. (Bőrrel, csonttal együtt!) Egy órán keresztül gyöngyöztessük alacsony lángon. Közben a keletkező ronda habot merjük le kanállal. (Nagy mennyiségű, szürke, csúnya kemény hab. A kisebb mennyiségű fehér hab nem probléma, az elfő.)
  2. Közben tisztítsuk meg a zöldségeket. A hagymát, fokhagymagerezdeket hagyjuk egészben, a sárga- és fehérrépát, zellergumót vágjuk nagyobb darabokra.
  3. Egy óra főzés elteltével tegyük a vízbe a zöldségeket. Pótolhatjuk a vizet, ha szükséges. Fűszerezzük sóval, egész borssal, babérlevéllel. Főzzük még fél órát.
  4. Vegyük le a fazekat a tűzről. Halásszuk ki a zöldségeket és a húst a léből. A húst csontozzuk ki (ekkor már nagyon könnyen lejön a csontról), és osszuk szét a tartalmat több tálra. Mindegyikbe jusson hús és minden fajta zöldség. Ezután merjük rá a levet egyenlően.
  5. Hűtsük egy éjszakán keresztül, másnap reggel már ehetjük kenyérrel és citromlével.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 4140
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 04.

Ajánló

Én nem szoktam bele zselatint tenni, mert azt kicsit "csalásnak" érzem. Ha nem találod az állagát elég jónak, nyugodtan add hozzá. Tormával is próbáltam citrom helyett, úgy is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elnevezésről: a "kocsonya" elenevezés állítólag a francia "cochonnet" (kismalac) szóból ered. Franciául a csirke "poulet", ezért a csirkéből készült kocsonya a "pocsonya". Nagyon szeretem a kocsonyát, de mivel külföldön élek, nem lehet beszerezni azokat a malac alkatrészeket, amik a kocsonyához szükségesek, ezért addig kísérleteztem, amíg a rendelkezésre álló alapanyagokból sikerült valami hasonlót összehozni. Ez egy zöldségekben nagyon gazdag kocsonya, mert mi itthon így készítjük. "Inkább fagyott húsleves, mint kocsonya." - Vélekedhetne egy, a kocsonyahagyományt szigorúbban követő személy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...