Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárnyas húsleves csigatésztával

Szárnyas húsleves csigatésztával
Szárnyas húsleves csigatésztával
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei mészárlás utolsó áldozatai várakoztak a fagyasztóban, hogy ebben a finom levesben végezzék.:D Ha van lehetőségetek házi szárnyast használni, próbáljátok ki. Össze sem lehet hasonlítani az ízeket!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A hagyományos vasárnapi ebéd első fogása.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárnyasok húsát hideg vízben feltesszük főni a hagymával együtt. Amint felforrt, a legkisebb lángon forraljuk tovább, épphogy csak gyöngyöznie szabad.
  2. A keletkező habot leszedegetjük, míg tiszta marad a leves (ez kb. fél óra után következik be). Ekkor megsózzuk, beletesszük a borsot is. A petrezselyem leveles részét levágjuk, felaprítjuk, egyelőre félretesszük. A szárakat a zeller zöldjével együtt fehér cérnával összekötve a levesbe tesszük. A gomba és a krumpli kivételével az összes megtisztított zöldséget hozzáadjuk. (Nem szoktam darabolni, max. félbe, mert sokáig fő.)
  3. Körülbelül egy-másfél óra után a zöldségek kiadják az ízüket, ekkor érdemes megkóstolni, és tovább ízesíteni sóval, ételízesítővel. (Házi ételízesítő: 2 kg tetszőleges zöldségkeveréket - az enyémben van répa, zöldség, hagyma, paradicsom, paprika, káposzta, karalábé, zeller - húsdarálón ledarálunk, összekeverjük 40-50 dkg sóval, tálcára terítjük, és a napon megszárítjuk. Nekem 3 nap is kellett hozzá, míg tökéletes lett, pedig nagyon meleg volt, mikor csináltam.:) Ha megszáradt, kávédarálón átdaráljuk, és üvegekbe töltjük.)
  4. Összesen kb. 3 órán át főzzük a levest, végig kis lángon. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a krumplit és a gombát is. Ekkor - külön edényben- már kifőzhetjük a tésztát is.
  5. Ha megfőtt a leves, kiemeljük a húst és a zöldségeket (én a csontról leszedem a húst, így jobban szeretjük. A főtt zöldségeket is fel szoktam aprítani, mert a gyerekeknek sok lehet egy egész, és így nincs félig megrágcsált maradék, amit később senki nem kér.:) ) A levest ezalatt továbbra is a tűzhelyen hagyjuk, a legkisebb lángon.
  6. A 2. lépésben felaprított petrezselyemzöldet levesestálba tesszük, és a forró levest rászűrjük. A zöldségekkel és a tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!:)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica86

Mióta szakács: 2013.08.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, húsleves kacsaszárnnyal, kacsahúsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica86
Katica86 / katica86 Sat, 2013-08-31 20:39

Én köszönöm a bizalmat :) Kívánok hozzá sok sikert, és ha van kedved, majd értesíts, hogy ízlett-e Nektek! Én a spenótos-baconös csirkemáj recepteddel szemezek már jó ideje, de sajnos most nem ehetek májat a baba miatt :) Viszont a születése után mindenképpen elkészítem! Üdv: Katica

294
csirkefarhát 3 db
kacsahús 20 dkg
fehér hagyma 2 kis db
víz 4 l
0 ízlés szerint
bors 15 szem
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 5 közepes db
paradicsom 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
gomba 4 közepes db
burgonya 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
csigatészta 20 dkg