r
Nosalty Logó

Szárnyas húsleves csigatésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szárnyas húsleves csigatésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2350 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1562 micro
  • β-karotin
    4054 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4010.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    5634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3403 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    900 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1051 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    32431 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    3877 micro
Összesen 2350 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 35 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárnyasok húsát hideg vízben feltesszük főni a hagymával együtt. Amint felforrt, a legkisebb lángon forraljuk tovább, épphogy csak gyöngyöznie szabad.
  2. A keletkező habot leszedegetjük, míg tiszta marad a leves (ez kb. fél óra után következik be). Ekkor megsózzuk, beletesszük a borsot is. A petrezselyem leveles részét levágjuk, felaprítjuk, egyelőre félretesszük. A szárakat a zeller zöldjével együtt fehér cérnával összekötve a levesbe tesszük. A gomba és a krumplikivételével az összes megtisztított zöldséget hozzáadjuk. (Nem szoktam darabolni, max. félbe, mert sokáig fő.)
  3. Körülbelül egy-másfél óra után a zöldségek kiadják az ízüket, ekkor érdemes megkóstolni, és tovább ízesíteni sóval, ételízesítővel. (Házi ételízesítő: 2 kg tetszőleges zöldségkeveréket - az enyémben van répa, zöldség, hagyma, paradicsom, paprika, káposzta, karalábé, zeller - húsdarálón ledarálunk, összekeverjük 40-50 dkg sóval, tálcára terítjük, és a napon megszárítjuk. Nekem 3 nap is kellett hozzá, míg tökéletes lett, pedig nagyon meleg volt, mikor csináltam.:) Ha megszáradt, kávédarálón átdaráljuk, és üvegekbe töltjük.)
  4. Összesen kb. 3 órán át főzzük a levest, végig kis lángon. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a krumplit és a gombát is. Ekkor - külön edényben- már kifőzhetjük a tésztát is.
  5. Ha megfőtt a leves, kiemeljük a húst és a zöldségeket (én a csontról leszedem a húst, így jobban szeretjük. A főtt zöldségeket is fel szoktam aprítani, mert a gyerekeknek sok lehet egy egész, és így nincs félig megrágcsált maradék, amit később senki nem kér.:) ) A levest ezalatt továbbra is a tűzhelyen hagyjuk, a legkisebb lángon.
  6. A 2. lépésben felaprított petrezselyemzöldet levesestálba tesszük, és a forró levest rászűrjük. A zöldségekkel és a tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!:)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4261
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Ajánló

A hagyományos vasárnapi ebéd első fogása.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az idei mészárlás utolsó áldozatai várakoztak a fagyasztóban, hogy ebben a finom levesben végezzék.:D Ha van lehetőségetek házi szárnyast használni, próbáljátok ki. Össze sem lehet hasonlítani az ízeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!