r
Nosalty Logó

Frankfurti pecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Frankfurti pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8972.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    5798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 2983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot rostjaival párhuzamosan egy éles, hegyes, hosszú pengéjű késsel átfúrjuk. A csípős füstölt kolbászt hústűvel itt-ott megszurkáljuk, majd a hús nyílásába toljuk.
  2. Egy méretes tepsibe tesszük a zsírt, a vizet, fokhagymát. A húst bedörzsöljük sóval, és a tepsibe helyezzük. Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük. Én erre a célra egy ovális alakú, fedős sütőtálat használtam. Ezért a sütési időm 45 perc volt.
  3. Amíg sül a hús, a kelkáposztát torzsájával együtt nagyobb cikkekre vágjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  4. A megsült pecsenyét deszkára tesszük, és ujjnyi vékony szeletekre vágjuk. Főtt burgonyával és egy cikk kelkáposztával tesszük tányérokra. A tepsiben maradt paprikás szaftot külön tálkában kínáljuk mellé, amivel mindenki saját ízlésének megfelelően meglocsolhatja a kelkáposztát és a főtt burgonyát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1854
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 11.

Ajánló

A pecsenye virslivel is készíthető. A sütési idő lehet, hogy hosszabb, ha fóliával letakart tepsiben készítjük. Ilyenkor érdemes néha kivenni a sütőből, és meglocsolni a szafttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti pecsenye
Lizinka_ 605 recept

Gyermekkoromban sokszor készítette édesanyám, mert ez volt apukám egyik kedvenc étele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...