Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti pecsenye

Frankfurti pecsenye
Frankfurti pecsenye
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban sokszor készítette édesanyám, mert ez volt apukám egyik kedvenc étele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A pecsenye virslivel is készíthető. A sütési idő lehet, hogy hosszabb, ha fóliával letakart tepsiben készítjük. Ilyenkor érdemes néha kivenni a sütőből, és meglocsolni a szafttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot rostjaival párhuzamosan egy éles, hegyes, hosszú pengéjű késsel átfúrjuk. A csípős füstölt kolbászt hústűvel itt-ott megszurkáljuk, majd a hús nyílásába toljuk.
  2. Egy méretes tepsibe tesszük a zsírt, a vizet, fokhagymát. A húst bedörzsöljük sóval, és a tepsibe helyezzük. Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük. Én erre a célra egy ovális alakú, fedős sütőtálat használtam. Ezért a sütési időm 45 perc volt.
  3. Amíg sül a hús, a kelkáposztát torzsájával együtt nagyobb cikkekre vágjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  4. A megsült pecsenyét deszkára tesszük, és ujjnyi vékony szeletekre vágjuk. Főtt burgonyával és egy cikk kelkáposztával tesszük tányérokra. A tepsiben maradt paprikás szaftot külön tálkában kínáljuk mellé, amivel mindenki saját ízlésének megfelelően meglocsolhatja a kelkáposztát és a főtt burgonyát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 50x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
368 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött comb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

746
sertéscomb 1 kg
csípős kolbász 20 dkg
sertészsír 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
1 kk
víz 1 dl
kelkáposzta 1 kis db