r
Nosalty Logó

Egyben sült karaj csiperkegombás raguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Egyben sült karaj csiperkegombás raguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1700.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3805 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 2089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    633 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt sóval, borssal, olajjal és a mustárral bepácoljuk.
  2. A bepácolt húst fedeles hőálló edénybe tesszük, és 200 fokon, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A gombaraguhoz a gombát felszeleteljük, valamint apróra vágjuk a sárgarépát, fehérrépát és a hagymát. A gombaragu a hússal együtt készül majd el.
  4. Mielőtt a hús teljesen megpuhul, mellétesszük az apróra vágott zöldségeket. A zöldségek párolására fél órát számoljunk.
  5. A megmaradt sült húsléből kis mustárral, sóval, borssal készítsünk mártást készítünk.
  6. A kész sült húst szeletekre vágjuk, majd mellétesszük a gombás-zöldséges ragut, és köretként zsemlegombóccal vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8609
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült karaj csiperkegombás raguval
Gombagasztro 357 recept

Általában elmondható, hogy egy gombás ragu annál finomabb, minél többféle gombát használunk. Én most csak csiperkegombával készítettem, de bátran ajánlom mindenkinek, hogy tegyen mellé barna csiperkét, laskagombát, erdei gombákat, hogy minél ízletesebb ragut kapjon. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...