r
Nosalty Logó

Egyben sült karaj csiperkegombás raguval

Gombagasztro
Egyben sült karaj csiperkegombás raguval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

523
Kalória
44.8g
Fehérje
29g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
425.1g
Víz
129.4g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1700.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3805 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 2089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    633 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A karajt sóval, borssal, olajjal és a mustárral bepácoljuk.
  2. A bepácolt húst fedeles hőálló edénybe tesszük, és 200 fokon, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A gombaraguhoz a gombát felszeleteljük, valamint apróra vágjuk a sárgarépát, fehérrépát és a hagymát. A gombaragu a hússal együtt készül majd el.
  4. Mielőtt a hús teljesen megpuhul, mellétesszük az apróra vágott zöldségeket. A zöldségek párolására fél órát számoljunk.
  5. A megmaradt sült húsléből kis mustárral, sóval, borssal készítsünk mártást készítünk.
  6. A kész sült húst szeletekre vágjuk, majd mellétesszük a gombás-zöldséges ragut, és köretként zsemlegombóccal vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Általában elmondható, hogy egy gombás ragu annál finomabb, minél többféle gombát használunk. Én most csak csiperkegombával készítettem, de bátran ajánlom mindenkinek, hogy tegyen mellé barna csiperkét, laskagombát, erdei gombákat, hogy minél ízletesebb ragut kapjon. 

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek