Nosalty Logó

Egyben sült karaj csiperkegombás raguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Egyben sült karaj csiperkegombás raguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2089 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1700.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3805 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 2089 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    633 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt sóval, borssal, olajjal és a mustárral bepácoljuk.
  2. A bepácolt húst fedeles hőálló edénybe tesszük, és 200 fokon, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A gombaraguhoz a gombát felszeleteljük, valamint apróra vágjuk a sárgarépát, fehérrépát és a hagymát. A gombaragu a hússal együtt készül majd el.
  4. Mielőtt a hús teljesen megpuhul, mellétesszük az apróra vágott zöldségeket. A zöldségek párolására fél órát számoljunk.
  5. A megmaradt sült húsléből kis mustárral, sóval, borssal készítsünk mártást készítünk.
  6. A kész sült húst szeletekre vágjuk, majd mellétesszük a gombás-zöldséges ragut, és köretként zsemlegombóccal vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7914
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombagasztro 124 recept

Általában elmondható, hogy egy gombás ragu annál finomabb, minél többféle gombát használunk. Én most csak csiperkegombával készítettem, de bátran ajánlom mindenkinek, hogy tegyen mellé barna csiperkét, laskagombát, erdei gombákat, hogy minél ízletesebb ragut kapjon. 

Hozzászólások

sarai eva

Újra olyan jó receptet tettél fel. Még a karácsonyi menübe is helyt áll. Szeretem az ilyen ételeket amik gyorsan elkészülnek, f?leg ünnepnapokon.

Gombagasztro

Köszönöm szépen!!!!! Nézd meg még a kacsacombos-kacsamelles, pulykacombos és báránycsülkös recepteket is, ezek is nagyon jók az ünnepekre. Jó f?zést és jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.