Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült karaj csiperkegombás raguval

Egyben sült karaj csiperkegombás raguval
Egyben sült karaj csiperkegombás raguval
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában elmondható, hogy egy gombás ragu annál finomabb, minél többféle gombát használunk. Én most csak csiperkegombával készítettem, de bátran ajánlom mindenkinek, hogy tegyen mellé barna csiperkét, laskagombát, erdei gombákat, hogy minél ízletesebb ragut kapjon. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt sóval, borssal, olajjal és a mustárral bepácoljuk.
  2. A bepácolt húst fedeles hőálló edénybe tesszük, és 200 fokon, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A gombaraguhoz a gombát felszeleteljük, valamint apróra vágjuk a sárgarépát, fehérrépát és a hagymát. A gombaragu a hússal együtt készül majd el.
  4. Mielőtt a hús teljesen megpuhul, mellétesszük az apróra vágott zöldségeket. A zöldségek párolására fél órát számoljunk.
  5. A megmaradt sült húsléből kis mustárral, sóval, borssal készítsünk mártást készítünk.
  6. A kész sült húst szeletekre vágjuk, majd mellétesszük a gombás-zöldséges ragut, és köretként zsemlegombóccal vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 849
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis karaj mustáros pácban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Thu, 2017-11-30 12:12

Újra olyan jó receptet tettél fel. Még a karácsonyi menübe is helyt áll.
Szeretem az ilyen ételeket amik gyorsan elkészülnek, főleg ünnepnapokon.

gombagasztro
Gombagasztro / gombagasztro Thu, 2017-11-30 13:12

Köszönöm szépen!!!!! Nézd meg még a kacsacombos-kacsamelles, pulykacombos és báránycsülkös recepteket is, ezek is nagyon jók az ünnepekre. Jó főzést és jó étvágyat kívánok!

523
csiperkegomba 500 g
csontos sertéskaraj 1 kg
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
mustár 3 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint