r
Nosalty Logó

Szaftos cukkinikenyér

Gerzsenyi Flóra
Szaftos cukkinikenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
18.2g
Fehérje
65.8g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
132.6g
Víz
99.7g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2944 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8813.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    5683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    329.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8970 micro
Összesen 2944 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat (az átszitált lisztet, a sütőport, a sót, borsot, a fokhagymaport és a szárított bazsalikomot) egy keverőtálba tesszük és összekeverjük.
  2. A nedves alapanyagokat (a joghurtot, a tojásokat és az olívaolajat) egy tálba szintén simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a sajtot, a karikára vágott chilit és az aprított petrezselymet. Ezzel is átkeverjük, majd a száraz keveréket hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk.
  3. Kilisztezett téglaformába öntjük, majd elegyengetjük a tésztát, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőbe, légkeverés mellett kb. 75 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával takarjuk le. A sütés végekor érdemes tűpróbával ellenőrizni.
  4. A sütőből kivéve legalább pár percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen hűlni.
  5. Vajjal, felvágottal és friss zöldségekkel fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A cukkini egy igen sokoldalú zöldség, a sós falatok mellett készíthetünk vele változatos süteményeket is csokitortát és brownie-t. Mi most ismét egy sós variációt hoztunk, egy szaftos cukkini kenyeret. Ez a alapanyag tökéletesen jó sós süteménybe is, sajttal és fűszerrel felturbózva. Iszonyatosan finom és laktató!  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...