Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szabolcsi krumplileves

Szabolcsi krumplileves
Szabolcsi krumplileves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a leveseket, mindig vadászok újabbakra, már nem emlékszem, ezt a receptet melyik magazinban találtam. Eléggé megosztotta a családot, érdekes pikáns íze van, nekem ízlett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pici tárkonyt is tettem hozzá, mikor elkészült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, a megmosott, felkockázott héjas almára öntjük, jól összekeverjük, nehogy megbarnuljon.
  2. A krumplit feltesszük főni 1 l vízbe, hozzáadjuk az ételízesítőt, majorannát, borssal ízesítjük. Felforraljuk.
  3. Csak akkor öntjük bele a citromos almát, ha már puha a krumpli, és még 5 percig főzzük.
  4. Ezután belekeverjük a közben fél dl vízzel, és liszttel simára kevert tejfölt szűrőn keresztül, és behabarjuk a levest.
  5. Felforraljuk, végül gyümölcscukorral és petrezselyemmel ízesítjük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 166
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

pikáns burgonyaleves, citromos-almás krumplileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balu1962
balu1962 Sun, 2018-11-18 09:33

Én gyerekkoromba sokat ettem szabolcsba krumpli levest nagymamánál,de ez köszönő viszonyba sincs vele !!!Lehet finom de ez akkor se az aminek nevezte!!Citrom??nem szabolcsba de még az országba se nagyon volt a teát is ecettel csinálták !!Amúgy ez krumpli vagy alma leves mert nem igazán értem?!

b-n
b-n Thu, 2014-11-06 10:39

Ezzel a verzióval még nem találkoztam és nem készítettem... Ideje volt, mert egy új leves került az étlapra, bátran készítsétek el! Ízletes!

234
burgonya 50 dkg
alma 2 db
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 dl
majoranna 1 tk
ételízesítő 1 ek
gyümölcscukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 1.05 l