r
Nosalty Logó

Svéd lazacos gratin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Svéd lazacos gratin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    574 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4596 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10019 micro
Összesen 707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8233.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    2415 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2801 mg
  • Nátrium
    2140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1594.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2862 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    2296 micro
  • K vitamin:
    1588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18383 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40076 micro
Összesen 2825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és kb. 20 percig főzzük. Meghántjuk, hűlni hagyjuk. Hagymát és fokhagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A fokhagymát és a hagyma felét 1 ek vajban megdinszteljük. A spenótot fagyosan hozzáadjuk, felöntjük 100 ml vízzel. Lefedve közepes hőmérsekleten, kb. 15 perc alatt felolvasztjuk. Leszűrjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A halat megmossuk, kockákra vágjuk. A citromlével meglocsoljuk. A burgonyát szeletekre vágjuk. A tojásokat elkavarjuk 5 ek tejjel.
  4. A maradék vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felforrosítjuk.
  5. Felöntjük a maradék tejjel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. 75 g sajtot felolvasztunk a mártásban. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákaverjük a tejjel elkavart tojásokat, és levesszük a tűzről.
  6. A burgonyát, spenótot és a halat egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7717
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom halas ételre. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek