Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával

Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával
Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy rendkívül egyszerű, de mégis nagyon ízletes fogást hoztam. Nagyon gyorsan elkészíthető, és mivel egyáltalán nem hízlal, bátran fogyaszthatjuk, akár még késő este is. A lazac tökéletes fehérjeforrás, gazdag többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavban, ami kedvezően hat egészségünkre.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazac szeleteket szárazra töröljük, mindét felüket megszórjuk sóval, borssal.
  2. Grillserpenyőben egy-két evőkanálnyi olajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket.
  3. A lazacot pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük. Ha bőrös lazacot használunk, akkor először a bőrös felével kezdjük a sütést 4-5 percig, majd a sima felét 3-4 percig süssük.
  4. Egy kisebb serpenyőben két evőkanál forró olajhoz adjuk az apróra vágott petrezselymet, és megfuttatjuk rajta egy két perc alatt, majd hozzáadunk egy kiskanálnyi frissen facsart citromlevet.
  5. Tálaláskor a lazac szeletek mellé halmozunk a lecsepegtetett gyöngyhagymából, és a tetejére locsolunk a citromos-petrezselymes olajból.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 891
elküldve: 15
receptkönyvben: 269
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: 2

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vadlazac citromos-petrezselymes olajjal, gyöngyhagymás lazac, citromos lazac

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viki82
viki82 Sun, 2013-11-03 22:54

Ma ez volt nallunk a vasarnapi ebed. Egyszeru es nagyon izletes!!! (Meg az 1 es 3 eves gyerkocok is csak ugy faltak befele. :) ).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-11-03 23:14

Kedves Viki82!

Nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést! :)

Üdv,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-08-11 21:19

Köszönöm :)

349
lazac 20 dkg
ecetes gyöngyhagyma 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál