Nosalty Logó

Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 318 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 1901 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 45 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2131 micro
  • β-karotin
    7264 micro
  • β-crypt
    2434 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 318 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    894 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    12786 micro
  • β-karotin
    43586 micro
  • β-crypt
    14606 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7212 micro
Összesen 1901 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1034 micro
  • β-crypt
    347 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, kevés zöldet félreteszünk a díszítéshez, a többit az olajon megpároljuk.
  2. A sütőtököt és a répátkisebb darabokra aprítjuk, a hagymához tesszük, beledobjuk a leveskockát, felöntjük 2,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kiskanálnyi őrölt korianderrel, ízlés szerint csípős paprikát is teszünk hozzá, és puhára főzzük.
  3. A levest homogénre pürésítjük botmixerrel, majd hozzákeverünk 2 dl tejszínt (vagy zabtejet, kókusztejet, ki mit szeret használni). Megkóstoljuk, ésédesítjük (az édesítés mértéke sokban függ a tök és a répa minőségétől és ízlésünktől is).
  4. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük késhegynyi sóval, kevés cukorral és a bazsalikom apróra vágott darabkáival. Intenzívebb a bazsalikom íz, ha habbá verés előtt kicsit ázni hagyjuk a tejszínben a bazsalikomot.
  5. Közepesen melegen tálaljuk. Díszíthetjük pirított tökmaggal, tökmagolaj cseppekkel, az újhagyma zöld karikáival és a bazsalikomos habbal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4799
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

Fenti mennyiségben elkészítve 1 dl levesben kb. 4 g szénhidrát van (összesen 3 liter levesünk lett).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jolimami 45 recept

A leves színvilága a nyárutóra emlékeztet, erről kapta az Indián nyár elnevezést, összetevői pedig finoman átvezetnek bennünket a meleg nyárból a hűvös októberbe. A napsárga leves ránkmosolyog a tányérból, miközben a chili csípőssége átmelegít. Kedves szomszédunk csodakonyhájában született ennek a levesnek az előzménye, tisztán répából, de hasonló fűszerezéssel. Arab receptgyűjteményének becses darabja, ezért merem én is az arab receptek közé sorolni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek