r
Nosalty Logó

Répagnocchi zsályás zöldborsóval

Klement Vivi
Répagnocchi zsályás zöldborsóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

336
Kalória
11.8g
Fehérje
54.2g
Szénhidrát
10g
Zsír
163.3g
Víz
-
Koleszterin
12.6g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3116 micro
  • β-karotin
    7823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2800 micro
Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9347 micro
  • β-karotin
    23468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    8401 micro
Összesen 1008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1230 micro
  • β-karotin
    3088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott (ujjnyi vastagságú, majdnem kockákra) sárgarépát tegyük egy lábosba kb. 1.2-1.5 liter vízbe, és közepes hőmérsékleten főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Körülbelül negyed óra főzés után (vagy amíg meg nem puhul) a főtt répát szedjük át egy nagyobb tálba, krumplinyomó vagy botmixer segítségével pépesítsük a répát.
  2. Hagyjuk 15-20 percet hűlni, sózzuk meg, és adjunk hozzá egy pici olívaolajat. Apránként adagolva hozzáforgatjuk a hajdinalisztet. Addig keverjük, amíg egy laza tésztát nem kapunk, ha szükségét érezzük, kicsivel több lisztet adjunk hozzá.
  3. Ha összeállt a tésztánk, vegyük ki a tálból, tegyük lisztezett deszkára/pultra, és felezzük el a könnyebb formázás érdekében. Sodorjuk henger alakúra a tésztát, amíg 2-2.5 cm vastagságú hengert nem kapunk. Vágjuk a hengereinket nagyjából 2 cm-es darabokba, és ha szeretnénk, villával nyomhatunk rájuk mintát. A kész gnocchijainkat főzésig lisztezett felületen pihentetjük.
  4. A répafőzővizet engedjük fel még vízzel, és forraljuk fel újra. A már lobogó vízbe engedjük bele a tésztákat (érdemes kisebb adagokban, 2-3 turnusban kifőzni). Miután “felúsztak”, még 2-3 percig főzzük őket, majd tegyük szűrőbe lecsepegni, amíg a többi adag el nem készül.
  5. Eközben öntsünk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Amikor már elég meleg, adjuk hozzá a borsót, a zúzott fokhagymát, zsályalevélkéket, kb. 2 percig kevergetve pároljuk őket.
  6. Borítsuk a leszűrt gnocchit a serpenyőbe, és forgassuk össze, kissé pirítsuk át a fűszeres borsóval, majd vegyük le a tűzről.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 10 p

Répa gnocchi zsályás zöldborsóval - vegán, gluténmentes a story bővebben a blogomon: dayoffdiaries.com

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek