Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répagnocchi zsályás zöldborsóval

Répagnocchi zsályás zöldborsóval
Répagnocchi zsályás zöldborsóval
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Répa gnocchi zsályás zöldborsóval - vegán, gluténmentes
a story bővebben a blogomon: dayoffdiaries.com

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg csilipehellyel, frissen vágott petrezselyemmel és frissen őrölt borssal és egy pici sóval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott (ujjnyi vastagságú, majdnem kockákra) sárgarépát tegyük egy lábosba kb. 1.2-1.5 liter vízbe, és közepes hőmérsékleten főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Körülbelül negyed óra főzés után (vagy amíg meg nem puhul) a főtt répát szedjük át egy nagyobb tálba, krumplinyomó vagy botmixer segítségével pépesítsük a répát.
  2. Hagyjuk 15-20 percet hűlni, sózzuk meg, és adjunk hozzá egy pici olívaolajat. Apránként adagolva hozzáforgatjuk a hajdinalisztet. Addig keverjük, amíg egy laza tésztát nem kapunk, ha szükségét érezzük, kicsivel több lisztet adjunk hozzá.
  3. Ha összeállt a tésztánk, vegyük ki a tálból, tegyük lisztezett deszkára/pultra, és felezzük el a könnyebb formázás érdekében. Sodorjuk henger alakúra a tésztát, amíg 2-2.5 cm vastagságú hengert nem kapunk. Vágjuk a hengereinket nagyjából 2 cm-es darabokba, és ha szeretnénk, villával nyomhatunk rájuk mintát. A kész gnocchijainkat főzésig lisztezett felületen pihentetjük.
  4. A répafőzővizet engedjük fel még vízzel, és forraljuk fel újra. A már lobogó vízbe engedjük bele a tésztákat (érdemes kisebb adagokban, 2-3 turnusban kifőzni). Miután “felúsztak”, még 2-3 percig főzzük őket, majd tegyük szűrőbe lecsepegni, amíg a többi adag el nem készül.
  5. Eközben öntsünk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Amikor már elég meleg, adjuk hozzá a borsót, a zúzott fokhagymát, zsályalevélkéket, kb. 2 percig kevergetve pároljuk őket.
  6. Borítsuk a leszűrt gnocchit a serpenyőbe, és forgassuk össze, kissé pirítsuk át a fűszeres borsóval, majd vegyük le a tűzről.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 480
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Klement Vivi

Mióta szakács: 2018.06.17.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gnocchi répából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
sárgarépa 300 g
hajdinaliszt 130 g
2 csipet
olívaolaj 3 ek
zöldborsó 300 g
fokhagyma 2 gerezd
zsálya 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint