Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli gyümölcsös sajttorta

Sütés nélküli gyümölcsös sajttorta
Sütés nélküli gyümölcsös sajttorta
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám születésnapjára készítettem el ezt a tortát.

hozzávalók / 4 adag

Kekszes alaphoz:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes alaphoz:

  1. A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük.
  2. Ezután egy edénybe a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaóporos kekszet és a rumaromát.
  4. Kapcsos tortaformába tesszük a masszát, szépen elegyengetjük, és félretesszük.

Krémhez:

  1. Kis lábosban kevés vízzel elvegyítjük a zselatint, és félretesszük.
  2. Kikeverjük a mascarponét, joghurtot, tejfölt a porcukorral, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  3. A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, 3-4 ek. krémmel elvegyítjük, majd a többi krémhez adjuk, és ráöntjük a kekszes alapra. Pár órára hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. Szőlőszemeket megmossuk, hosszában kettévágjuk, és virág alakokat készítünk vele a torta tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 882
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejföltorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2038
kekszmorzsa 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tej 2 dl
rum 1 ek
mascarpone 30 dkg
gyümölcsjoghurt 2 dl
tejföl 10 dkg
porcukor 10 dkg
habtejszín 4 dl
zselatin 20 g
szőlő 15 dkg