Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel

New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel
New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikában élek, így ezt a nagyon népszerű amerikai édességet mindenképpen szerettem volna megsütni. Az első próbálkozásomkor vendégek is voltak rá, és mindenki el volt ájulva tőle, azóta többször is elkészítettem már, hasonló sikerrel. :)

A vízfürdőben való sütés nagyon fontos!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

  • 30 db zabkeksz (négyzet alakú)
  • 0.5 kk fahéj (őrölt)
  • 11.5 dkg vaj (sótlan, olvasztott)
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. Melegítsük a sütőt elő.
  2. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit villával, hogy egyformán nedves legyen.
  3. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki.
  4. Tegyük bele a morzsákat, egy pohár alja segítségével simítsuk el úgy, hogy legyen egy kb. 2-3 cm-es oldala is.
  5. Tegyük a hűtőbe 5 percre.

A töltelék elkészítése:

  1. Kézimixerrel verjük fel a krémsajtot, mascarponét alacsony sebességen 1 percig, míg sima és csomómentes lesz.
  2. Adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre egyet, továbbra is a mixerrel verve, amíg össze nem áll. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük, amíg krémes nem lesz, 1-2 percig.
  3. Adjuk hozza a tejfölt, reszelt citromhéjat, vaníliát. Jól keverjük össze, de ne legyen túlmixelve.
  4. Öntsük bele a tölteléket a tortaformába, és simítsuk el a tetejét.
  5. A tortaformát kívülről (alul és az oldalát) vonjuk be alufóliával, és az egészet tegyük bele egy nagy sütőedénybe.
  6. Öntsünk forró vizet a sütőedénybe annyit, hogy a tortaforma feléig érjen. Az alufólia megakadályozza, hogy víz kerüljön a tortába.
  7. Süssük meg.
  8. Mikor kész a töltelék meg “kocsonyás” lesz, de majd kihűlés után megszilárdul.
  9. Hagyjuk 30 percig a formában hűlni. Utána a hűtőben hűtsük legalább 4 órán keresztül.
  10. Aztán vegyük ki a formából, és öntsük le a fekete áfonyás öntettel.

Fekete áfonyás öntet elkészítése:

  1. Egy kis lábosba tegyük a hozzávalókat, és közepes tűzön főzzük addig, amíg a gyümölcs elkezd kipattogni (kb. 10 perc).
  2. Hagyjuk kihűlni, mielőtt ráöntjuk a tortára.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 72 133
elküldve: 24
receptkönyvben: 565
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fodor Ildi

Mióta szakács: 2012.05.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cheesecake, áfonyás sajttorta, sajtkrémes torta áfonyaöntettel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-04-29 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

harbarbi
harbarbi Mon, 2015-05-25 10:47

Ez lett anyukám szülinapi tortája. Gyönyörű és isteni finom lett, egyszerűen tökéletes! Köszönöm szépen a receptet!!

adam
adam Sat, 2014-04-19 16:01

Mit kell erteni a "kremsajt" alatt?? ..milyen jellegu sajt vagy turo az?

Fodor Ildi
Fodor Ildi / Fodor Ildi Sat, 2013-08-31 07:28

Szia, csak 45 percig kell, mint irtam a receptben, meg kocsonyasnak fog tunni, de hules kozben megszilardul! Nem szabad tul sutni, remelem, azert jo lett!!

Rózsa Kláry
Rózsa Kláry / Rózsa Kláry Fri, 2013-08-30 11:40

Azt szeretném kérdezni,hogy meddig kell sütni,mert kb.1 órája van a sütőben(160°,alsó-felső)és nekem még nem igazán tűnik jónak.

536
zabkeksz 30 db
fahéj 0.5 kk
vaj 11.5 dkg
vaj 1 ek
krémsajt 22.5 dkg
mascarpone 22.5 dkg
tojás 3 db
cukor 22 dkg
tejföl 4.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 4 csepp
fekete áfonya 35 dkg
citrom 1 db
cukor 2 ek