Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás sajttorta

Mandulás sajttorta
Mandulás sajttorta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy divat lett a sajttorta az elmúlt időben. Kikísérleteztem hát a kedvencemet.

hozzávalók / 12 adag

tortaalap

krém

mandula+karamella

Szólj hozzá!

elkészítés

tortaalap

  1. Az alap 3 eleméből masszát gyúrunk, majd egy tortaforma alján (klasszik méret, azt hiszem 30 cm) elegyengetjük, tömörítjük. Félretesszük.

krém

  1. A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy nagy tálban jól összekeverjük. Erős habverővel szoktam, géppel lehet nagyon levegős, habos lesz. Ezt nem tudom. Mindenesetre túlzásokba ne essen senki. Amikor már homogén (a túró lehet kicsit szemcsés), hozzáadjuk a lisztet, szórva, keverés mellett, hogy ne csomósodjon össze.
  2. A tortaalapra öntjük a masszánkat, és a sütőbe tesszük. Kb. 50 percig sütjük.
  3. Sütő bekapcs! 180-190 fok, alsó sütés (a fent-lent és/vagy légkeveréses sütéssel készül, hatalmas, pirult/égett buborékok lesznek a tetején).

mandula+karamella

  1. Ezt ajánlott akkor csinálni, amikor a torta már kész, kivettük a sütőből.
  2. Egy serpenyőben/wokban a mandulaszirmokat zsiradék vagy bármi más hozzáadása nélkül, folyamatos mozgatás, rázás mellett, nagy lángon megpirítjuk. Ha elérte a kívánt színt, azonnal ki kell tenni hideg edénybe, a tűzhelyen hagyva megéghet, hiába kapcsolja le az ember.
  3. A pirított mandulát egyenletesen szétszórjuk a torta tetején.
  4. A meleg serpenyőt visszatesszük, és mehet bele a vaj. Felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a barna cukrot. Folyamatos kevergetés mellett készítjük. Amíg kellemesen barnás nem lesz.
  5. A kapott karamellel nyakon öntjük a tortát, ezzel "odaragasztva a mandulát".
  6. Már csak két dolgunk maradt kóstolás előtt. 1.: Sajnos várni, amíg kihűl! 2.: Egy kés fokát körbehúzni a forma és a torta közt nyitás előtt, mert a karamell miatt szétszakadhat.
  7. Jó egészséget, katona szerencsét!
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 917
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

G.Tamás

Mióta szakács: 2015.11.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

#sajttorta, cheesecake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

613
vaj 25 dkg
kekszmorzsa 25 dkg
barna cukor 3 púpozott ek
mascarpone 50 dkg
tehéntúró 30 dkg
tojás 4 db
barna cukor 6 púpozott ek
tej 1.5 dl
finomliszt 2 csapott ek
mandulapehely 5 dkg
vaj 5 dkg
tej 1 dl
barna cukor 3 púpozott ek