r
Nosalty Logó

Cheesecake házi eperdzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cheesecake házi eperdzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Összesen 552 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Összesen 6624 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Összesen 228 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 552 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    347.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2667.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 6624 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Elkészítés

A cheesecake-hez

  1. A torta készítése:
  2. A ledarált kekszet összedolgozzuk a kézmeleg vajjal, majd a masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk.
  3. A krémsajtot, a créme fraiche-t, a tejszínt, a cukrot és a keményítőt alaposan kikeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat (és a sárgáját).
  4. A masszát a kekszes „tészta” tetején eloszlatjuk, habkártyával a tetejét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A sütő aljába helyezzünk egy forró vízzel teli tepsit.
  5. A tortát hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, különben nem lehet szeletelni, legföljebb kanállal fogyasztani.:)
  6. Eperdzsem készítése:
  7. A tisztított eper felét (a puhábbakat) egy lábosba tesszük, a másik felét (a keményebbeket) apró kockára vágjuk, félretesszük. A lábosban lévő epreket burgonyanyomóval összenyomjuk, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd nagy lángon kb. 3-5 percig forraljuk. A tetején keletkező habot lemerjük.
  8. Amikor kissé kihűlt, óvatosan belekeverjük az eperdarabokat, majd üvegbe töltjük, és az üveget a fejére állítjuk.
  9. Tálaláskor a cheesecake-szeletek tetejére kanalazzuk az eperdzsemet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 37928
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyre készítettem.

Hozzászólások (16)

Törölt felhasználó

Magyarul nem lenne olyan elegáns???? Azért ez csak egy magyar weboldal, magyar nézel?d?kkel......

Törölt felhasználó

Nem túl jó az angolom, de ezzel még én is megbírkozom. Szabadfordításban ez egy egyszer? sajttorta sk készítés? dzsemmel. Azért ez így poriasabb, való igaz :) Kata

Törölt felhasználó

Fura vagy Te loli, már ne is haragudj...Hol Samybe, hol Juciba kötsz bele! Csípi a szemed, hogy helyesek, ügyesek, és Jól fotóznak? Ez nekem egy csöpp kisebbségi komplexusra utal... Inkább küzdj Te is!A Cheesecake az cheesecake, nem kell féltened a magyar nyelvet! Ez utal arra is, honnyn származik e recept. Szerintem még vidéki kisfaluban is tudják, hogy mit jelent... No meg nem árt egy kis m?vel?dés a magyar embereknek!

Törölt felhasználó

szurops! Miért kötekednék? Csak meglátok dolgokat. Persze ez rossz lehet néhány embernek, ezt elfogadom. És nem ismerek ?ket, szóval, hogy csípi-e a szemem hogy helyesek?:) És ha már itt tartunk, mesélj honnan származik a sajttorta?

Törölt felhasználó

Látod, nem tudom miért kötekedsz, ezt a kérdést inkább magadnak kellene feltenned. Tudod a Dalai Láma azt mondta, hogy nagyon szerencsés, ha észre veszel valami jót a másik emberben. Ha mást nem akkor mondjuk a cip?jét... Mert abból sokkal több jó dolog származik, az emberek hamarabb megnyílnak egymás felé, mintha CSAK a rosszat vesszük észre. Nem beszélve arról, hogy az ilyen ember a saját szemében a gerendát se... A fenti személyek szakácsként regisztrálva vannak, fényképpel ellátott reglapon. Nem kell hozzá nagy logika, hogy megnézd ?ket...mint ahhoz sem, hogy kitaláld, honnan származik a cheesecake... De tudod mit, Te mond csak nyugodtan Csíz kék - nek... Ez magyar. Üdv: Mrs Smith

P.

Ugyan loli! Mit látsz Te meg? Nem látsz Te semmit, csak amit látni akarsz. Eddig akárhány hozzászólásod volt, mindig épp belekötöttél valakibe. Ez szerinted nem feltün?? Mi is meglátunk ám dolgokat...Nem csak te vagy itt a sasszem... :-p Egyébként a recept alján fel van tüntetve a sajttorta elnevezés. Tudod, minden cheesecake sajttorta, de nem minden sajttorta cheesecake. :-D Más egyéb? Legközelebb, jó lenne, ha megpróbálnál valamihez pozitívan hozzászólni. Lepj meg minket. Olyat még nem láttunk! :-)

Törölt felhasználó

Tényleg Juci! Sikerült végül a házi creme fraiche - d (ha már az idegen szavaknál tartunk...X-P ) Vártam, hátha felkerül, mert kicsi fehér ember nem felejt! :) Mrs Smith

P.

Egy újabb meló neked loli! :-D http://www.nosalty.hu/new_york_cheesecake_recept_5406

Törölt felhasználó

Az elég pozitiv, ha azt mondom, "helyes, ügyes és jól fotózik" a szakács?

Törölt felhasználó

Tudod a Dalai Láma azt is mondta ebben a mondatában, hogy csak olyat mondj azonban, amit TE is igaznak gondolsz. Egyébként érdemes inkább hallgatni... Mrs Smith

P.

"Ha megszólalsz, mondandód legyen igaz, fontos, és jóindulatú. Ha e három kitétel valamelyike nem áll fenn, akkor bölcsebb, ha inkább hallgatsz!"

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki! Drága Eszter és Mrs. Smith! Nahát, egy napig nem vagyok internetközelben és micsoda ribillió kerekedett itt :))))) Tegnap Bp-en voltunk az Elton John koncerten, ma meg a Culinarisban ésa Bock Bisztróban, tudok élni, mi???? Aranyosak vagytok nagyon. Hogy "helyes, ügyes és jól fotózik", azon vitatkoznék, leginkább az utóbbin, mert azért a fotózásban még igencsak kezd? vagyok, mindig elképzelek valami témát, aztán nem sikerül kivitelezni. Jelentem, a créme fraiche nagyjából sikerült, csak egyfolytában szakadt az es?, így nem tudtam lefotózni, azóta meg elfogyott, de majd gyártok még. Egyébként pofon egyszer?: 2 dl tejszínt meglangyosítottam és kevertem hozzá 2 ek. él?flórás jughurtot és a konyhapulton felejtettem 2 napra. Az íze jó, de nem lett olyan s?r?, mint a tejföl. Így epres créme fraiche hab lesz bel?le (szifonban) amit epres fehércsokis brownie mellé álmodtam, (jól ellensúlyozza a savanykás íze a brownie töménységét) azt is beküldöm majd a Dining Guide versenyre. Június 30-ig lehet pályázni, úgyhogy még nincs vége a recept áradatnak, a fantáziám nem bír leállni :))))))

Törölt felhasználó

Óóó, jó kis bulis hétvége lehetett! :) Ja, és találtál Harissát? A Creme fraiche-hez: nem csöpögtetted le róla a vizet, gézbe rakva, fellógatva, saját súlyánál? Az bes?rítené! Mrs Smith

Törölt felhasználó

Nem hétvége volt, hanem ma.) éppen fél órája értem haza. Nem csöpögtettem, mert nem volt gézem, dea következ? kísérlet az lesz. De habnak kiváló az állaga, most úgyis az a célom, s?t, eleve innen jött az ötlet.:))) Tejföls?r?ség? créme fraiche-b?l meg nem is lehetne habot kreálni, beragadna a szifonba.

Törölt felhasználó

Na ezt mondom, nincs az az "elrontott" dolog, amit egy kreatív ember ne tudna el?nyre fordítani! :))

Törölt felhasználó

Nagyon jót nevettem rajtatok:-)))

P.

KEDVES MINDENKI! Szavazzunk a Dining Guide oldalon futó receptversenyen Juci által benevezett receptekre! Akinek van kedve, ideje, véleménye, látogassa meg az alábbi linkeket és a recept mellett lév? értékel? csillagokra kattintva mondja el véleményét. Mindenki egyszer szavazhat. Gyertek, drukkoljunk Jucinak! http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4396 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4359 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4383 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4369 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4367 Eszter

Törölt felhasználó

Sajttortát máshol is volt szerencsénk enni, de valódi Cheesecake-t csak New Yorkban. Néhány éve még nem találtam meg a receptjét a neten, ezért egy New York-i könyvesboltban lefényképeztük a leírást, hogy itthon is meg tudjuk csinálni. Remélem ez az a sajttorta, vagyis ez A Cheesecake receptje (ami semmiképp sem pusztán egy sajttorta, ezért hívják így ). A recept biztatóan hangzik, ki is próbálom!

vikki

Szia! Ezt a Fancy Bakery fahéjas kekszet hol lehet beszerezni?

Törölt felhasználó

ömv benzinkúton vettem :)

Törölt felhasználó

Istenien néz ki, biztos nagyon finom. Én is azt szeretném kérdezni, a kekszet hol lehet kapni?

Törölt felhasználó

szia jim, én egy omv benzinkúton vettem :)

Hozzávalók

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek