r
Nosalty Logó

Cheesecake házi eperdzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cheesecake házi eperdzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Összesen 6624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    347.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2667.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 6624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Elkészítés

A cheesecake-hez

  1. A torta készítése:
  2. A ledarált kekszet összedolgozzuk a kézmeleg vajjal, majd a masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk.
  3. A krémsajtot, a créme fraiche-t, a tejszínt, a cukrot és a keményítőt alaposan kikeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat (és a sárgáját).
  4. A masszát a kekszes „tészta” tetején eloszlatjuk, habkártyával a tetejét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A sütő aljába helyezzünk egy forró vízzel teli tepsit.
  5. A tortát hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, különben nem lehet szeletelni, legföljebb kanállal fogyasztani.:)
  6. Eperdzsem készítése:
  7. A tisztított eper felét (a puhábbakat) egy lábosba tesszük, a másik felét (a keményebbeket) apró kockára vágjuk, félretesszük. A lábosban lévő epreket burgonyanyomóval összenyomjuk, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd nagy lángon kb. 3-5 percig forraljuk. A tetején keletkező habot lemerjük.
  8. Amikor kissé kihűlt, óvatosan belekeverjük az eperdarabokat, majd üvegbe töltjük, és az üveget a fejére állítjuk.
  9. Tálaláskor a cheesecake-szeletek tetejére kanalazzuk az eperdzsemet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 38902
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyre készítettem.

Hozzávalók

A cheesecake-hez

Az eperdzsemhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!