r
Nosalty Logó

Sült töltött padlizsán

klaukara
Sült töltött padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1222
Kalória
39.7g
Fehérje
67g
Szénhidrát
94.3g
Zsír
1083.8g
Víz
76.3g
Koleszterin
30.3g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1083.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    2167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9764 micro
  • Lut-zea
    1790 micro
Összesen 1222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    2167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    845 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    4333 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    19528 micro
  • Lut-zea
    3580 micro
Összesen 2444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott, és egy nem hámozott csík legyen hosszában), a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hosszában és teljes mélységében), és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.
  2. A darált húst egy mélyebb serpenyőben olaj nélkül a vöröshagymával fehéredésig pirítjuk, majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel és szegfűborssal.
  3. Egy kanál sűrített paradicsommal színt adunk neki, a vége felé beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és zsírjára sütjük.
  4. A padlizsánokat amennyire tudjuk kinyomkodjuk, és bő forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész, ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük (egyben, nem vágjuk fel).
  5. Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat, és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval (ne tegyünk bele túl sok ragut-két kanál egymással szembe fordított hátsó részével óvatosan nyissuk szét a padlizsánokba vágott mélyedéseket, így könnyebben meg tudjuk őket tölteni).
  6. Ezután mindegyik töltelékébe egy-egy gerezd fokhagymát teszünk, majd a tetejükre egy-egy szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük.
  7. 2 ek paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel (hogy laza, szósz állagú legyen), és a padlizsánok alá öntjük. Sütőben készre sütjük.
  8. Sima joghurttal, vagy joghurtos, sós, fokhagymás, szárított mentás, reszelt kígyóuborkával (török cacik) kínáljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy újabb török "klasszikus". Az előkészület kicsit hosszadalmas, de a végeredmény kárpótol érte.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek