Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült sertéscomb mártással

Sült sertéscomb mártással
Sült sertéscomb mártással
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatjuk sült krumplival, párolt rizzsel.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pácléhez valókat keverjük össze, majd a hússzeleteket forgassuk bele, és fóliával lefedve tegyük hűtűszekrénybe legalább 4 órára.
  2. Ezután az olívaolajon süssük meg a húsokat, úgy ahogy vannak, nem kell leszedni róla a paradicsom, illetve paprikadarabokat sem, sőt, ha marad pác, akkor azt öntsük a húsokra.
  3. Mindkét oldalát süssük legalább 3-4 percig, vagy addig, amíg nem pirul meg egy kicsit a hús. Sütés közben sózzuk meg a húsokat, majd szedjük ki egy tányérra őket.
  4. A lisztet szórjuk abba az olajba, amiben sütöttük a húst, egy picit pirítsuk benne, majd öntsük fel a tejjel, keverjük csomómentesre, tegyük hozzá a mustárt is, majd tegyük vissza bele a hússzeleteket, szórjuk meg egy kis ételízesítővel. Lassú tűzön főzzük tovább, kb. még 20 percig.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 396
elküldve: 8
receptkönyvben: 199
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéscomb mustáros szószban, pácolt sertéshús, fűszeres sertéscomb mustáros mártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zelma3
zelma / zelma3 Thu, 2015-09-24 09:04

nagyon finom könnyen elkészíthető!!Családom körében osztatlan sikere volt!

anette01
anette01 Fri, 2015-06-12 12:21

Ma ez volt az ebéd, isteni finom lett, pedig nem is tudtam hagyni ennyi ideig pácolódni. Köszönöm a receptet!

646
sertéscomb 50 dkg
olívaolaj 5 ek
rozmaring 2 szál
négyszínű bors 1 kk
fekete bors 0.5 tk
kakukkfű 0.5 tk
majoranna 1 csipet
fokhagymapor 0 ízlés szerint
paradicsom 1 kis db
tv paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tej 0.5 l
ételízesítő 0 ízlés szerint
mustár 1 ek