Mustáros csirkecombok serpenyőben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
584
Kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
2334
Kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
64g csirkecomb71 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g mangalica szalonna42 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
9.6g fehérbor8 kcal
-
12.8g tejföl25 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
149
Kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
584
Kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 192 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 692 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2463.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 739.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
2334
Kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
149
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 kk kakukkfű
-
1.5 dl fehérbor
-
2 dl tejföl
-
2 teáskanál mustár
Elkészítés
- Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem muszáj előre elkészíteni, így is finom lesz.)
- A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
- Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.
- Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük.
- A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze!
- Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
- Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is. Én burgonyapürét készítettem hozzá.
- Receptkönyvben: 4796
- Tegnapi nézettség: 46
- 7 napos nézettség: 481
- Össznézettség: 429560
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Dávid
351 recept
Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor alufóliával fedjük majd be.
Hozzászólások (27)
A 2 ev?kanál mustárral - ami a hozzávalók között szerepel - mit csinálsz? A két kiskanál mustár helyét megtaláltam, de ezt nem. Üdvözlettel: Koszider
Kedves Koszider! A combok pácolásához kell, ezzel indul a recept, de valahogy elveszett ez az els? lépés, ellenben most hozzáírtam! Köszönöm, ízHUSZÁR
Nagyon tetszik a recepted, ezt megcsinálom hétvégén! :) Tarjából szoktam mustáros húst sütni és az is isteni, de ebben több íz van, biztosan finom lehet.
Ezt ma elkészítettem, és valami fantasztikus! Azt hiszem, megvan az új kedvenc kajám! Nagyon jó, kicsit különlegesebb ízvilág a sültcsirkecomb-rántottcsirkecomb páros után, nagyon bejött! Még sokszor el fogom készíteni!
Szuper, örülök, hogy ízlett! :) ízHUSZÁR
Elkeszitettem ma ebedre, nagyon finom volt! Kicsit azonban valtoztattam rajta, mert mint kiderult, keves mustarom volt itthon, ezert a pacolasnal chilis dijoni mustart hasznaltam egy kis zoldbors martassal megbolonditva. A tobbi minden ugyanugy ment, a maradek "rendes" mustart tettem a tejfolbe. A vegen kakukkfu helyett durvara vagott petrezselyemmel szortam meg es Krumplipure helyett vajas tort krumplival talaltam. Koszi a receptet. Bogyo Kiralylany.
?szintén szólva, talán még jobb, is, hogy kevés volt a mustárod, mert így még izgalmasabb lett az étel! ízHUSZÁR
Valoban, kisse pikans lett a chilitol, meg bevallom, egy kicsivel tobb bort tettem bele, kb fel decivel, amit egy kkanal mezzel kevertem el. :) tenyleg jo lett :)
Megcsináltam én is, s?t, anyukám is, és mindketten oda voltunk érte, isteni finom! :) Én egy picit a szaftját keveselltem, de legközelebb majd úgy csinálom, hogy több legyen. Nagyon finom, ezt s?r?n meg fogom csinálni. Mikor frissen kész lett, kicsit úgy éreztem, hogy talán sok a mustár benne. De másnapra abszolút nem voltak ilyen érzéseim, biztosan azért, mert másnapra jobban összeértek az ízek. Ez tipikusan az az étel, ami másnap még jobb, mint frissen. :) Talán annyit megjegyeznék, hogy nekem azért a combok 15-20 perc alatt nem puhultak meg, kb. 1 órán át pároltam ?ket, hogy igazán omlósak legyenek.
Kedves Ízhuszár ! Hááát most el?ször verte meg egy étel édesapám tejfölös marhaszeleteit , gratulálok ! Köszönöm a receptet :) 12 csirke alsócombnak férjem és fiam tányérján csak h?lt helyét leltem este, pedig reménykedtem, hogy másnap ebédre még marad... :) No futok újabb csibéért . Még egyszer : köszönöm Üdvözlettel, Regina
Ma elkészítettem :) Barátomnak és nekem is nagyon ízlett. Köszönjük :)
Kedves Ízhuszár! Ma elkészítettem a mustáros csirkecombos receptedet, némi módosítással. Bor nem volt otthon, pedig azzal még jobb lett volna szerintem, na majd legközelebb. Szalonna helyett egy kicsit zsírosabb kolbászt használtam, valamint még 3 gerezd fokhagymát is pároltam a vöröshagyma mellett. Én is két fajta mustárt használt, és egy kis mézet is tettem hozzá. Nagyon finom pikáns lett, gratulálok hozzá Neked. Természetesen receptedet mentettem receptkönyvembe és máskor is készíteni fogom. Már elmentettem a csokis-cseresznyést is, az is készíteni fogom, majd megírom a tapasztalataimat róla. A burgonyapüré remek párosítás hozzá, Én is azzal csináltam, csodás ízharmóniát alkotnak így együtt. Várom itt az oldaladon további alkotásaidat. További jó f?z?cskézést és minden jót!! Üdvözlettel: Éva
Kiemelked?en finom! Ahogy valaki már írta el?ttem, a párolási id? kicsit kevés volt nálam is, illetve a szaft összetev?it a nagyobb mennyiség érdekében picit megemeltem!
Megcsináltam én is a receptedet, és nagyon nagyon finom lett! :) Mindenkinek ízlett, máskor is elfogom készíteni. Köszönöm!
Nagyon finom lett! Köszi
Köszönjük a receptet! Nagyon finom lett-párolási id? nálam nem volt kevés.
Kedves Ízhuszár ! Kipróbáltam és azóta nagy kedvenccé vált, de mint mindenki, én is változtattam rajta egy kicsit, a végén negyedelt erdei gombát f?ztem bele. Párolt petrezselymes rizzsel tálaltam. Már többször megf?ztem és dics?ít? ódáim hatására már ismer?seim is kipróbálták. Terjed a recept, mint az influenza télid?ben :) Gratulálok Zsuzsa
Ma elkészítettem ebédre! Nagyon-nagyon finom lett. Burgonyapürét csináltam hozzá és arra is szedtem a szaftból. Nagyon köszönöm a receptet, felvettem a családi receptgy?jteménybe. :)
Bor helyett víz lehet?