Nosalty Logó

Mustáros csirkecombok serpenyőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Mustáros csirkecombok serpenyőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 584 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2334 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 584 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 2334 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem muszáj előre elkészíteni, így is finom lesz.)
  2. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
  3. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.
  4. Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük.
  5. A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze!
  6. Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
  7. Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is. Én burgonyapürét készítettem hozzá.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 120
  • 7 napos nézettség: 780
  • Össznézettség: 401159
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor alufóliával fedjük majd be.

Hozzászólások

koszider

A 2 ev?kanál mustárral - ami a hozzávalók között szerepel - mit csinálsz? A két kiskanál mustár helyét megtaláltam, de ezt nem. Üdvözlettel: Koszider

Dávid

Kedves Koszider! A combok pácolásához kell, ezzel indul a recept, de valahogy elveszett ez az els? lépés, ellenben most hozzáírtam! Köszönöm, ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recepted, ezt megcsinálom hétvégén! :) Tarjából szoktam mustáros húst sütni és az is isteni, de ebben több íz van, biztosan finom lehet.

Ecibogyoka23

Ezt ma elkészítettem, és valami fantasztikus! Azt hiszem, megvan az új kedvenc kajám! Nagyon jó, kicsit különlegesebb ízvilág a sültcsirkecomb-rántottcsirkecomb páros után, nagyon bejött! Még sokszor el fogom készíteni!

Dávid

Szuper, örülök, hogy ízlett! :) ízHUSZÁR

Bogyo Kiralylany

Elkeszitettem ma ebedre, nagyon finom volt! Kicsit azonban valtoztattam rajta, mert mint kiderult, keves mustarom volt itthon, ezert a pacolasnal chilis dijoni mustart hasznaltam egy kis zoldbors martassal megbolonditva. A tobbi minden ugyanugy ment, a maradek "rendes" mustart tettem a tejfolbe. A vegen kakukkfu helyett durvara vagott petrezselyemmel szortam meg es Krumplipure helyett vajas tort krumplival talaltam. Koszi a receptet. Bogyo Kiralylany.

Dávid

?szintén szólva, talán még jobb, is, hogy kevés volt a mustárod, mert így még izgalmasabb lett az étel! ízHUSZÁR

Bogyo Kiralylany

Valoban, kisse pikans lett a chilitol, meg bevallom, egy kicsivel tobb bort tettem bele, kb fel decivel, amit egy kkanal mezzel kevertem el. :) tenyleg jo lett :)

Törölt felhasználó

Megcsináltam én is, s?t, anyukám is, és mindketten oda voltunk érte, isteni finom! :) Én egy picit a szaftját keveselltem, de legközelebb majd úgy csinálom, hogy több legyen. Nagyon finom, ezt s?r?n meg fogom csinálni. Mikor frissen kész lett, kicsit úgy éreztem, hogy talán sok a mustár benne. De másnapra abszolút nem voltak ilyen érzéseim, biztosan azért, mert másnapra jobban összeértek az ízek. Ez tipikusan az az étel, ami másnap még jobb, mint frissen. :) Talán annyit megjegyeznék, hogy nekem azért a combok 15-20 perc alatt nem puhultak meg, kb. 1 órán át pároltam ?ket, hogy igazán omlósak legyenek.

Regina

Kedves Ízhuszár ! Hááát most el?ször verte meg egy étel édesapám tejfölös marhaszeleteit , gratulálok ! Köszönöm a receptet :) 12 csirke alsócombnak férjem és fiam tányérján csak h?lt helyét leltem este, pedig reménykedtem, hogy másnap ebédre még marad... :) No futok újabb csibéért . Még egyszer : köszönöm Üdvözlettel, Regina

Psyra

Ma elkészítettem :) Barátomnak és nekem is nagyon ízlett. Köszönjük :)

Szeva1

Kedves Ízhuszár! Ma elkészítettem a mustáros csirkecombos receptedet, némi módosítással. Bor nem volt otthon, pedig azzal még jobb lett volna szerintem, na majd legközelebb. Szalonna helyett egy kicsit zsírosabb kolbászt használtam, valamint még 3 gerezd fokhagymát is pároltam a vöröshagyma mellett. Én is két fajta mustárt használt, és egy kis mézet is tettem hozzá. Nagyon finom pikáns lett, gratulálok hozzá Neked. Természetesen receptedet mentettem receptkönyvembe és máskor is készíteni fogom. Már elmentettem a csokis-cseresznyést is, az is készíteni fogom, majd megírom a tapasztalataimat róla. A burgonyapüré remek párosítás hozzá, Én is azzal csináltam, csodás ízharmóniát alkotnak így együtt. Várom itt az oldaladon további alkotásaidat. További jó f?z?cskézést és minden jót!! Üdvözlettel: Éva

Kenny

Kiemelked?en finom! Ahogy valaki már írta el?ttem, a párolási id? kicsit kevés volt nálam is, illetve a szaft összetev?it a nagyobb mennyiség érdekében picit megemeltem!

Törölt felhasználó

Megcsináltam én is a receptedet, és nagyon nagyon finom lett! :) Mindenkinek ízlett, máskor is elfogom készíteni. Köszönöm!

Sz Szilvia

Nagyon finom lett! Köszi

csilla88

Köszönjük a receptet! Nagyon finom lett-párolási id? nálam nem volt kevés.

Törölt felhasználó

Kedves Ízhuszár ! Kipróbáltam és azóta nagy kedvenccé vált, de mint mindenki, én is változtattam rajta egy kicsit, a végén negyedelt erdei gombát f?ztem bele. Párolt petrezselymes rizzsel tálaltam. Már többször megf?ztem és dics?ít? ódáim hatására már ismer?seim is kipróbálták. Terjed a recept, mint az influenza télid?ben :) Gratulálok Zsuzsa

Lévay Ildikó

Ma elkészítettem ebédre! Nagyon-nagyon finom lett. Burgonyapürét csináltam hozzá és arra is szedtem a szaftból. Nagyon köszönöm a receptet, felvettem a családi receptgy?jteménybe. :)

Törölt felhasználó

Bor helyett víz lehet?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek