r
Nosalty Logó

Sült puttanesca

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Sült puttanesca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5854 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14456.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2540 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    8834 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2581 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    46831 micro
  • Lut-zea
    1913 micro
Összesen 3487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2693 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 200 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet melegítünk, majd amikor forrni kezd, alaposan megsózzuk. Beletesszük a száraz tésztát, és lefedve, időnként megkeverve 11 perc alatt készre főzzük.
  2. A kész tészta főzővizéből félreteszünk egy csészényit, majd leszűrjük a tésztát.
  3. Egy tűzálló serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd picit megfuttatjuk rajta az aprított fokhagymát, szardellát és chilipelyhet. Addig főzzük, ameddig szét nem mállik az olajban.
  4. Belekeverjük a kapribogyót és az aprított olajbogyókat.
  5. Mehetnek hozzá a színpompás koktélparadicsomok és a paradicsomszósz is. Az egészet alaposan átkeverjük, és kis lángon tovább főzzük néhány percig.
  6. A leszűrt tésztát a paradicsomos alapra borítjuk, hozzáöntünk kb. 1 deci főzővizet, és jól átforgatjuk.
  7. Gazdagon megszórjuk mozzarellagolyókkal és reszelt mozzarellával.
  8. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd betoljuk a 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
  9. Frissen, melegen tálaljuk friss aprított petrezselyemmel szórva, olívaolajjal meglocsolva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7192
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült puttanesca
Barilla 60 recept

A puttanesca az 1950-es évekből származik: egy Nápoly közelében munkálkodó étteremtulajdonoshoz zárás előtt toppant be egy éhes és hangos vendégsereg. Szinte őrjöngve követelték, hogy „Faccia una puttanata qualsiasi!”, vagyis „főzzön valami sz*rt", bármiből ami van. A szakács kamrája szinte teljesen üres volt, de nem esett pánikba, így leleményességének köszönhetően megszületett ez a gyors és ízletes recept a konyhában talált random alapanyagokból. Lehet, hogy a puttanescának kissé trágár a neve és története, de mi így is imádjuk. Az ízektől hemzsegő és könnyen elkészíthető étel minden alkalomra megálja a helyét. Sok fokhagymával és szardellával készül, amitől azonnal függők leszünk, a kapribogyó és az olajbogyó pedig sósságot és karaktert ad az ételnek. Mi most gazdag paradicsomszósszal és mozzarellával besütve készítettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.