r
Nosalty Logó

Sült puttanesca

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Sült puttanesca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5854 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14456.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2540 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    8834 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2581 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    46831 micro
  • Lut-zea
    1913 micro
Összesen 3487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2693 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 200 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet melegítünk, majd amikor forrni kezd, alaposan megsózzuk. Beletesszük a száraz tésztát, és lefedve, időnként megkeverve 11 perc alatt készre főzzük.
  2. A kész tészta főzővizéből félreteszünk egy csészényit, majd leszűrjük a tésztát.
  3. Egy tűzálló serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd picit megfuttatjuk rajta az aprított fokhagymát, szardellát és chilipelyhet. Addig főzzük, ameddig szét nem mállik az olajban.
  4. Belekeverjük a kapribogyót és az aprított olajbogyókat.
  5. Mehetnek hozzá a színpompás koktélparadicsomok és a paradicsomszósz is. Az egészet alaposan átkeverjük, és kis lángon tovább főzzük néhány percig.
  6. A leszűrt tésztát a paradicsomos alapra borítjuk, hozzáöntünk kb. 1 deci főzővizet, és jól átforgatjuk.
  7. Gazdagon megszórjuk mozzarellagolyókkal és reszelt mozzarellával.
  8. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd betoljuk a 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
  9. Frissen, melegen tálaljuk friss aprított petrezselyemmel szórva, olívaolajjal meglocsolva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7168
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült puttanesca
Barilla 60 recept

A puttanesca az 1950-es évekből származik: egy Nápoly közelében munkálkodó étteremtulajdonoshoz zárás előtt toppant be egy éhes és hangos vendégsereg. Szinte őrjöngve követelték, hogy „Faccia una puttanata qualsiasi!”, vagyis „főzzön valami sz*rt", bármiből ami van. A szakács kamrája szinte teljesen üres volt, de nem esett pánikba, így leleményességének köszönhetően megszületett ez a gyors és ízletes recept a konyhában talált random alapanyagokból. Lehet, hogy a puttanescának kissé trágár a neve és története, de mi így is imádjuk. Az ízektől hemzsegő és könnyen elkészíthető étel minden alkalomra megálja a helyét. Sok fokhagymával és szardellával készül, amitől azonnal függők leszünk, a kapribogyó és az olajbogyó pedig sósságot és karaktert ad az ételnek. Mi most gazdag paradicsomszósszal és mozzarellával besütve készítettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek