r
Nosalty Logó

Darált húsos rakott tészta Anetth-től

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anetth
Darált húsos rakott tészta Anetth-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a húshoz

az öntethez

Összesen 580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a húshoz

az öntethez

Összesen 3476 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a húshoz

az öntethez

Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4587.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1310 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 3476 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

a húshoz

az öntethez

Elkészítés

a húshoz

  1. A darált húst a felkockázott hagymán megpirítjuk.
  2. A paradicsom bőrét lehúzzuk, és az apróra vágott paprikával a húsra tesszük.
  3. Besamelt készítünk: a margarint felolvasztjuk, a lisztet rászórjuk, összepirítjuk, és langyos tejjel felöntjük.
  4. A tojások sárgáját habosra verjük, belekeverjük a már kissé meghűlt besamelt és a tejfölt (elhagyható), a fehérjét kemény habbá verjük, és az egészet összekeverjük. (Tehetünk bele kis borsot, sót.)
  5. A tésztát összeforgatjuk a hússal, leöntjük a mártással, kissé összekeverjük, és mehet egy jénaiban a sütőbe! Ha van otthon sajt, azt is lehet rá reszelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 91266
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom a húsos dolgokért van oda, én a tésztákért. Ez egy kis kompromisszum.:) Ugyanezt a receptet szoktam húsvét után elkészíteni, amikor az a rengeteg sonka nem fogy el, csak akkor apróra darálom a főtt-füstölt sonkát.

Hozzávalók

a húshoz

az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek