r
Nosalty Logó

Lecsós rakott tészta

Salamon Csilla
Lecsós rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

889
Kalória
35.4g
Fehérje
105g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
284.1g
Víz
274.6g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    284.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7079.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    2851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1410 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és az olajon megdinszteljük.
  2. Rátesszük az összevágott paprikát és a paradicsomot.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát belezúzzuk.
  4. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és készre sütjük.
  5. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  6. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  7. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk. Beletesszük a kifőtt tésztát, ráöntjük a lecsót, óvatosan összekeverjük, elosztjuk rajta a tojáskarikákat, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sietős napokon ideális ebéd vagy vacsora.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek