Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval

Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval
Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, nyáridéző saláta. Kecskesajt helyett fetával is tökéletes. 

hozzávalók / 4 adag

Saláta

Öntet

ajánlat

Vörösborral fenséges vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. A padlizsánt közepes méretű kockákra vágjuk. Egy nagy lapos sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és vékonyan beolajozzuk. Rászórjuk a padlizsánkockákat, egyenletesen meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és kézzel összeforgatjuk úgy, hogy a padlizsán csak egy rétegben legyen. Ez fontos, különben nem sülni, hanem főni fog. Forró sütőbe (200-220C) tesszük, és kb. 40 percig sütjük úgy, hogy az első 20 perc után, amikor mar jobban kezd pirulni, néha átforgatjuk.
  2. A diót kis teflon serpenyőben alacsony lángon olaj nélkül, néha megrázogatva megpirítjuk. óvatosan, mert könnyen megég, de azért legyen jó kis karakteres íze.
  3. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk. Ez egy kissé nehezen megy, mert nagyon puha.
  4. Ha a padlizsán megsült, megvárjuk, míg szoba-hőmérsékletűre hűl (különben elolvad a sajt), salátástálba tesszük, majd óvatosan összeforgatjuk a sajttal, dióval és az öntettel. Nem biztos, hogy az összes öntet kelleni fog. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Szerintem szobahőmérsékleten a legfinomabb.

Öntet

  1. Egy pici tálkában az olajat a citromlével, a reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal egy kicsi rugós habverővel egyneművé keverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 917
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

padlizsánsaláta kecskesajttal, padlizsán dióval és kecskesajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicuskám
vicuskám Mon, 2016-08-15 17:52

Isteni! Sejteni lehetett, hogy finom lesz, de még annál is finomabb :)

288
padlizsán 1 db
dió 60 g
kecskesajt 100 g
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 4 ek
citromlé 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint