Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánsaláta az Ínyesmestertől

Padlizsánsaláta az Ínyesmestertől
Padlizsánsaláta az Ínyesmestertől
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom saláta, különösen egy éjszaka állás után, bár addigra esztétikai értékéből veszít valamelyest. A recept Az Ínyesmester szakácskönyvéből való.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg könnyen le tudjuk majd húzni a héját.
  2. Ha kissé már kihűlt, feldaraboljuk kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk, majd az olajból és ecetből kevert öntet kétharmadával meglocsoljuk.
  3. A paprikákat és paradicsomokat vékony karikákra vágjuk. (Én a paradicsomok héját lehúztam ragaszkodva az eredeti recepthez, de szerintem ez teljesen fölösleges.)
  4. Ezt is megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a maradék öntettel, és a padlizsán köré, alá, fölé helyezzük. Végül az egészre pár csepp citromlevet facsarunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 114
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos padlizsánsaláta, padlizsánsaláta paprikával és paradicsommal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

94
padlizsán 1 kis db
vöröshagyma 0.5 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 ek
olívaolaj 3 ek
zöldpaprika 1 db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 3 közepes db
citromlé 4 csepp