Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szíriai padlizsánsaláta

Szíriai padlizsánsaláta
Szíriai padlizsánsaláta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a padlizsánt is, és a közel-keleti konyhát is (talán pont azért, mert rengeteg padlizsánt használnak), ez a saláta e kettőnek egy nagyon sikeres ötvözete. A gránátalma szirup és a menta együtt nagyon különleges, arabos ízt ad. Az öntethez a hozzávalók mennyisége csak hozzávetőleges, de sajnos muszáj megadni konkrét mennyiségeket. Az eredeti receptben van méz is, ezért odaírtam, de én nem szoktam beletenni, szerintem a gránátalma szirup elég édeskés ízt ad. Ja, és persze kell só is és bors is, de azt már végképp nem akartam kiméricskélni.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. A padlizsánt felkockázzuk kb. 2 centis kockákra. Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt sütőlemezt kiolajozunk. A padlizsánt egyenletesen szétterítjük rajta úgy, hogy csak egy rétegben legyen. Kevés olívaolajat locsolunk rá, majd kézzel összeforgatjuk. Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük úgy, hogy 20 perc után időnként megkavargatjuk. Ha kész, egy salátástálba szedjük.
  2. A fél lilahagymát félkarikákra szeleteljük, 1-2 evőkanál olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz.
  3. A salátához hozzákeverünk még 1-2 ek mazsolát, majd leöntjük az öntettel. Ezzel is megkeverjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Öntet

  1. A gránátalma szirupot összekeverjük a citromlével, mentával, sóval és borssal. Lehet hozzáadni mézet is.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 097
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: arab
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

mentás-mézes-gránátalma szirupos padlizsánsaláta, arab padlizsánsaláta, hagymás padlizsánsaláta gránátalmás sziruppal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hajnici73
Kokki / Hajnici73 Sat, 2014-05-03 14:30

Elkészítettem, de nem raktam bele mazsolát, mert azt nem szeretem. Viszont egy kicsivel több lila hagymát kapott a saláta. Mennyei lett!!! Amúgy én is padlizsánfüggő vagyok. Köszönöm a receptet! Üdv

155
padlizsán 1 db
lila hagyma 1 közepes db
olívaolaj 5 ek
mazsola 25 g
petrezselyem 2 ek
gránátalma szirup 1 ek
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 teáskanál
menta 1 teáskanál