r
Nosalty Logó

Szíriai padlizsánsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Szíriai padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 155 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 622 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 106 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 155 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 622 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A padlizsánt felkockázzuk kb. 2 centis kockákra. Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt sütőlemezt kiolajozunk. A padlizsánt egyenletesen szétterítjük rajta úgy, hogy csak egy rétegben legyen. Kevés olívaolajat locsolunk rá, majd kézzel összeforgatjuk. Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük úgy, hogy 20 perc után időnként megkavargatjuk. Ha kész, egy salátástálba szedjük.
  2. A fél lilahagymát félkarikákra szeleteljük, 1-2 evőkanál olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz.
  3. A salátához hozzákeverünk még 1-2 ek mazsolát, majd leöntjük az öntettel. Ezzel is megkeverjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Az öntethez

  1. A gránátalma szirupot összekeverjük a citromlével, mentával, sóval és borssal. Lehet hozzáadni mézet is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7867
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szíriai padlizsánsaláta
Boribon 21 recept

Nagyon szeretem a padlizsánt is, és a közel-keleti konyhát is (talán pont azért, mert rengeteg padlizsánt használnak), ez a saláta e kettőnek egy nagyon sikeres ötvözete. A gránátalma szirup és a menta együtt nagyon különleges, arabos ízt ad. Az öntethez a hozzávalók mennyisége csak hozzávetőleges, de sajnos muszáj megadni konkrét mennyiségeket. Az eredeti receptben van méz is, ezért odaírtam, de én nem szoktam beletenni, szerintem a gránátalma szirup elég édeskés ízt ad. Ja, és persze kell só is és bors is, de azt már végképp nem akartam kiméricskélni.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek