r
Nosalty Logó

Libamell vörösáfonyás zöldsalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Libamell vörösáfonyás zöldsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1152 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4609 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 330 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 1152 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    403.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3629.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    6361 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3822 micro
Összesen 4609 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamell bőrét négyzetesen, sűrűn beirdaljuk, sózzuk, durvára őrölt borssal megszórjuk. Száraz serpenyőben a bőrével lefelé lassú tűzön addig sütjük, míg a a bőréből minden zsiradék kisül, és ropogós-barnára sül. Közben a kisülő forró zsiradékkal időnként locsolgatjuk a tetejét.
  2. A végén a libamellet a húsos oldalára fordítjuk, a gázt elzárjuk és fedő alatt hagyjuk, hogy a hő elvégezze a dolgát. Ez kb. 10-15 perc, ezalatt szép rózsaszínűre sül önmagában.
  3. A mazsolát és a vörösáfonyát kevés langyos vízbe áztatjuk, a diót apróra vágjuk (meg is lehet pirítani, bár én most nem tettem.)
  4. A salátát tányérra rendezzük, meglocsoljuk pici sóval és borssal ízesített olivaolajjal.
  5. A libamellet vékony szeletekre vágjuk, ízlésesen elrendezzük a saláta tetején, és a lecsöpögtetett mazsolával, vörösáfonyával, valamint a dióval és egy pár szem libapörccel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15320
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márton nap tiszteletére - igaz, már elmúlt, de gyanítom, hogy libaságok a háztartásokban e hétvégén kerülnek terítékre, mint ahogy nálunk is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek