Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamell sült aszús-mazsolás mártással

Libamell sült aszús-mazsolás mártással
Libamell sült aszús-mazsolás mártással
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ember, ha Tokajon jár, belefut nyilván egy-két pohár tokaji aszúba. Nos, én ezt most inkább az ételbe tettem, és így készült el egy csodálatos libamell sült aszús-mazsolás mártással.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libamellet ujjnyi szeletekre vágjuk, és száraz serpenyőben elkezdjük megsütni. Nem kell zsiradék, mivel a liba hájából rengeteg zsír fog kisülni!
  2. A megsült szeleteket kivesszük a serpenyőből, majd a kockára vágott lila hagymát beleszórjuk, sózzuk, és megpirítjuk.
  3. Közben hozzáadjuk a mazsolát is, majd egy kis adag vajat is.
  4. Ezután felöntjük a tokaji aszúval, és közepes tűzön hagyjuk, hogy elfőjön a bor, és besűrűsödjön a mártás.
  5. Miközben készül a mártás, vizet forralunk, ami ha felforrt, hozzáadjuk a kukoricadarát, és gyors keverés mellett pár perc alatt megfőzzük. Ha kész, sózzuk meg, és keverjünk el benne egy kevés vajat, hogy jó krémes állagú legyen.
  6. Tálalásnál a puliszkára tegyünk libamellszeleteket, és locsoljuk meg az egészet az aszús-mazsolás mártással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabadtűz

Mióta szakács: 2017.04.19.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tokaji libasült

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

763
libamell 30 dkg
lila hagyma 1 közepes db
mazsola 5 dkg
desszertbor 2 dl
vaj 10 dkg
kukoricadara 200 g
0 ízlés szerint
víz 1 l