r
Nosalty Logó

Libamell sült aszús-mazsolás mártással

Szabadtűz
Libamell sült aszús-mazsolás mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

763
Kalória
16.9g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
351.6g
Víz
113.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    351.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2713 micro
Összesen 3057 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A libamellet ujjnyi szeletekre vágjuk, és száraz serpenyőben elkezdjük megsütni. Nem kell zsiradék, mivel a liba hájából rengeteg zsír fog kisülni!
  2. A megsült szeleteket kivesszük a serpenyőből, majd a kockára vágott lila hagymát beleszórjuk, sózzuk, és megpirítjuk.
  3. Közben hozzáadjuk a mazsolát is, majd egy kis adag vajat is.
  4. Ezután felöntjük a tokaji aszúval, és közepes tűzön hagyjuk, hogy elfőjön a bor, és besűrűsödjön a mártás.
  5. Miközben készül a mártás, vizet forralunk, ami ha felforrt, hozzáadjuk a kukoricadarát, és gyors keverés mellett pár perc alatt megfőzzük. Ha kész, sózzuk meg, és keverjünk el benne egy kevés vajat, hogy jó krémes állagú legyen.
  6. Tálalásnál a puliszkára tegyünk libamellszeleteket, és locsoljuk meg az egészet az aszús-mazsolás mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Az ember, ha Tokajon jár, belefut nyilván egy-két pohár tokaji aszúba. Nos, én ezt most inkább az ételbe tettem, és így készült el egy csodálatos libamell sült aszús-mazsolás mártással.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek