r
Nosalty Logó

Sült lazacos sushi egyszerűen

RAW
Sült lazacos sushi egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

295
Kalória
18.6g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
8.6g
Zsír
181.3g
Víz
61.2g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    1839 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4776.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    2097 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1087.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    1092 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    898 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    11032 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 1770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. Vízben főzzük meg a rizst. (Mivel én sem cukrot, sem ecetet nem használtam, így egy kicsit tovább főztem, hogy puhább legyen -lehet, úgy is mondani kicsit elfőtt a rizsám-.)
  2. A lazacot megsütjük az olajon sóval, borssal, és az apróravágott fokhagymával. Itt legyünk kreatívak, és úgy készítsük el a halat, ahogy szeretjük.
  3. Ha teszünk hozzá garnélát, akkor főzzük meg, nem tovább, mint 10 perc, ugyanis hamar megkeményedik. (Az összeállításhoz én csak a kezemet használtam, eszközök nélkül.)
  4. Tegyünk rizst a nori lapra (én teljesen befedtem a rizzsel a nori lapot). Az ujjainkkal nyomjuk rá a lapra, vagy éppen egy kanállal.
  5. Szedjük apró darapokra a halat (rizsszem méretűre), és tegyünk egy keveset a rizsre, osszuk el rajta. Vagy össze is lehet keverni a rizst az apró haldarabokkal, és úgy rátenni.
  6. 1 nori lapra 2 db garnélát teszünk, egy egyenesvonalat képezzen. A garnéla görbe:) törjük meg úgy kba felénél, de ne törjük el, így ki lehet egyenesíteni.
  7. Vágjuk fel a zöldséget hosszú, vékony szeletekre kb 5-6 cm hosszú, 3-5 mm vastag. Tegyük a zöldséget a garnélára, és szorosan mellé.
  8. Szedjük fel a nori lapot, és tekerjük a töltelékre. Legyen szoros, ha a rizs elég nedves, akkor a nori lap rugalmas lesz, és jobban lehet vele dolgozni.
  9. Vágjuk karikákra, szórjuk meg a szezámmaggal. Lehet szójaszósszal, vagy ha nem szeretjük, akár majonézzel is lehet tálalni.
  10. A szezámmagból lehet a rizsre is szórni és a sushiba tekerni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 12 p

Lusta sushinak is lehetne nevezni. Nem szeretem az ecetes-cukros rizst, és sokaknak biztos nincs otthon sushi rizs (én nem használom, mivel nagyon drága ,és nálunk kilószámra fogy a rizs). Ez ne vegye el a kedvünket egy kis majdnem Japán ételtől:) Maradék rizs nagyon jó hozzá, egyszerű és finom. A garnéla sem szükséges, csak nekem éppen volt egy kis maradék, így beletettem.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...